Έτσι θα ταξιδεύουμε στο διάστημα το 2024

Έτσι θα ταξιδεύουμε στο διάστημα το 2024

Η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 900 εισιτήρια για πτήσεις και τώρα δέχεται κρατήσεις για το 2025

ΗSpace Perspective συνεργάστηκε με το στούντιο βιομηχανικού σχεδιασμού Of My Imagination με έδρα το Λονδίνο για τον επανασχεδιασμό του Spaceship Neptune, το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα γιγαντιαίο μπαλόνι γεμάτο υδρογόνο για να μεταφέρει τους τουρίστες στο διάστημα.

Το υπερσύγχρονο διαστημόπλοιο, που βρίσκεται πλέον στην παραγωγή, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει στους επιβάτες άφθονο χώρο για να κινούνται, ενώ απολαμβάνουν την πανοραμική θέα 360 μοιρών.

Η Space Perspective υπόσχεται ότι η εμπειρία θα είναι «ασφαλέστερη, πιο άνετη και ακόμη πιο συναρπαστική» σε σύγκριση με την προηγούμενη ιδέα της κάψουλας.

«Η ομάδα έχει ενωθεί για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικά στιβαρό, ασφαλές και απίστευτα κομψό και πολυτελές σύστημα για το Spaceship Neptune», δήλωσε ο ιδρυτής, συν-διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Taber MacCallum.

Η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 900 εισιτήρια για πτήσεις και τώρα δέχεται κρατήσεις για το 2025.

Το Spaceship Neptune, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις στα τέλη του 2024, αποτελείται από μια ελεγχόμενη από το κλίμα και υπό πίεση κάψουλα επιβατών, η οποία ανυψώνεται στο διάστημα από ένα γιγαντιαίο μπαλόνι υδρογόνου υψηλής απόδοσης.

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει ένα πιο σφαιρικό σκάφος που προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες, αλλά και πρόσθετα οφέλη για την ασφάλεια λόγω της αυξημένης αντίστασης στην πίεση.

Το σκάφος επιτρέπει ένα πιο άνετο εσωτερικό κλίμα, σύμφωνα με την Space Perspective, χάρη σε ένα σύστημα θερμικού ελέγχου που εκκρεμεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ανακλαστικές επιστρώσεις που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και τα παράθυρα, οι οποίες μειώνουν την θερμότητα από τον ήλιο.

Έχει επίσης ενσωματωθεί ένας βελτιωμένος κώνος εκτόξευσης για να δημιουργηθεί μια πιο ήπια και ασφαλής προσγείωση καθώς η κάψουλα κατεβαίνει στον ωκεανό - μια προσέγγιση που η NASA συνιστά ως την πιο χαμηλού κινδύνου.

Η είδηση έρχεται τρεις μήνες μετά την παρουσίαση από την Space Perspective των σχεδίων για το εσωτερικό του διαστημόπλοιου Neptune, το οποίο περιέγραψε ως «το πρώτο διαστημικό σαλόνι στον κόσμο». Το σαλόνι διαθέτει ρυθμιζόμενα καθίσματα, φυτά, οικολογικά υλικά και ένα κοκτέιλ μπαρ.

«Η απλότητα και η αυτοματοποίηση είναι τα κλειδιά της ασφάλειας. Αιώνες λειτουργίας και ανάπτυξης αερόστατων και αλεξίπτωτων αποδεικνύουν ότι το να πετάς πάντα με το αερόστατο από την εκτόξευση μέχρι την προσγείωση, με τα παραδοσιακά αλεξίπτωτα ως εφεδρικό σύστημα, είναι μακράν η απλούστερη, ασφαλέστερη και πιο ισχυρή λύση», δήλωσε ο MacCallum.

Η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 900 εισιτήρια για πτήσεις και τώρα δέχεται κρατήσεις για το 2025.

Δεν είναι η μόνη εταιρεία που διερευνά τα οφέλη του διαστημικού τουρισμού - η ανταγωνιστική εταιρεία World View έχει αναπτύξει μια παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι ηλίου, ενώ το Ίδρυμα Gateway σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο το 2027.

Δες τις πιο κάτω φωτογραφίες:

''

 

''

 

''

 

Πηγή φωτογραφιών

 

Πηγή

Loader