Florida: Διαμαρτυρίες για το νόμο που απαγορεύει τα μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού

Florida: Διαμαρτυρίες για το νόμο που απαγορεύει τα μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού

Ο CEO της Disney και ο ρόλος του στη διαμόρφωση της νέας νομοθεσίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα νομοθεσία που αφορά την LGBTQ + κοινότητα.

Στην υλοποίηση του νόμου φαίνεται να έχει παίξει ρόλο και η Disney, μιας και βοήθησε στη χρηματοδότηση των νομοθετών.

Απαγορεύονται λοιπόν, στη Φλόριντα τα μαθήματα που έχουν να κάνουμε με σεξουαλικό προσανατολισμό σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών. Επίσης, θεωρούν πως δεν είναι σωστό τα παιδιά να λαμβάνουν σχετικά μηνύματα, μέσω ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Ο CEO της Disney, Bob Chapek απολογήθηκε δημόσια και ανέφερε πως θα στηρίξει τους υπαλλήλους του.

Διάβασε Επίσης: Έρχεται στη Λεμεσό το μεγαλύτερο πάρκο αστικού πρασίνου (Φωτογραφίες) 

Μέλη της κοινότητας έστειλαν επιστολή στην Disney, αναφέροντας:

«Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι καλούνται είτε να φύγουν από τη Φλόριντα, είτε να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς δεν τους δίνονται ευκαιρίες για εξ' αποστάσεως εργασία σε πολιτείες με ένα πιο φιλικό κλίμα προς τα ομοφυλόφιλα άτομα».

Από την επιστολή δεν έλειπαν τα «υπονοούμενα» σχετικά με τις παλιότερες ταινίες της Disney, αναφέροντας πως ο Bob Chapek δεν ήταν ποτέ «φιλικός» προς τους ομοφυλόφιλους.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα των Hulu, Disney+, National Geographic, FX και Disney Parks που ανήκουν στην Walt Disney Company, εκφράζουν δημόσια την αλληλεγγύη τους στους υπαλλήλους που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα και καταγγέλλουν την εν λόγω νομοθεσία μέσω αναρτήσεων τους στο Twitter.

 

 

Το δίκτυο της Disney+ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «H Disney+ στέκεται στο πλευρό όλων των υπαλλήλων, σπουδαστών, οικογενειών, σεναριογράφων και θαυμαστών που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα και καταδικάζει το νομοσχέδιο που αντιτίθεται στις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στοχοποιεί ή βλάπτει νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε υπηρεσία που θα αντανακλά τον κόσμο που ζούμε και την ελπίδα μας να γίνουμε πηγή ενδυνάμωσης μέσω ιστοριών που θα μας ενώσουν».

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Πηγή ανάρτησης

Loader