Έρχεται στη Λεμεσό το μεγαλύτερο πάρκο αστικού πρασίνου (Φωτογραφίες)

Έρχεται στη Λεμεσό το μεγαλύτερο πάρκο αστικού πρασίνου (Φωτογραφίες)

Προκηρύχθηκαν και προσφορές

Γράφει η Μικαέλλα Μέσσιου
Έρχεται στη Λεμεσό το νέο μεγαλύτερο πάρκο αστικού πρασίνου μετά και τον Δημόσιο κήπο.

Ο Δήμος Λεμεσού σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεμεσού και Πρόεδρο Επιτροπής Ανάπτυξης Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας Κρίστη Δημητρίου, φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον Δημόσιο Κήπο της Δυτικής Λεμεσού σε ένα τεμάχιο συνολικής έκτασης 10,000 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Πωλ Γκογκέν, στην περιοχή Ζακακίου.

Διάβασε Επίσης: O δημιουργός του "La Casa de Papel" ετοιμάζει σειρά εμπνευσμένη από την πανδημία

Σύμφωνα με τον κύριο Δημητρίου το πάρκο σχεδιάστηκε σε συνεργασία του γραφείου ANBAU και τους αρχιτέκτονες Αλέξανδρο Χριστοφίνη, Στέλιο Λακκοτρύπη, μαζί με την Εικαστικό Μαρία Λιανού.

1

Η όλη ανάπλαση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για περιβαλλοντική αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών με την κοινότητα Ζακακίου και θεωρείται πως θα συμβάλει καθοριστικά η προώθηση αυτή του χώρου πρασίνου στην ευρύτερη κοινότητα της δυτικής Λεμεσού, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Δημητρίου. 

Διάβασε Επίσης: Στο “Cyprus Avenue” θα δούμε την “κρίση ταυτότητας” που δεν μπορεί να μην αφορά τους Κύπριους

Παράλληλα, μας είπε πως σαν κυρίαρχο στοιχείο σύνθεσης του πάρκου επελέγει ο κύκλος με μία κύρια πλατεία 40 τετραγωνικών μέτρων όπου αυτή θα λειτουργεί ως πεδίο ιονικής συνεύρεσης και εκτόνωσης των επισκεπτών.

1

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

 

Loader