Forbes: Μία Κύπρια και τρεις Έλληνες στη λίστα των «Κάτω των 30»

Forbes: Μία Κύπρια και τρεις Έλληνες στη λίστα των «Κάτω των 30»

Επαγγελματίες όλων των κατηγοριών στη λίστα

Μία Κύπρια και τρεις Έλληνες βρίσκονται στη λίστα « 30 Under 30», του Forbes.

Επαγγελματίες όλων των κατηγοριών υπάρχουν στη λίστα για τους σημαντικότερους ανθρώπους κάτω των 30 ετών, με μερικές από τις οποίες να είναι η καινοτομία, η ιατρική και ο πολιτισμός. 

Οι επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών δείχνουν πώς μπορούν να διαμορφώσουν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία στην έβδομη ετήσια λίστα Forbes Under 30 Europe.

Η φετινή κατάταξη επαναπροσδιορίζει με τόλμη 10 βιομηχανίες σε σχεδόν 30 χώρες. Στα στατιστικά στοιχεία της λίστας επισημαίνεται ότι από τους σπουδαίους στον τομέα τους κάτω των 30 ετών ποσοστό 1% αναγνωρίζεται ως non binary, το 41% ​​ως γυναίκες και το 58% ως άνδρες.

Διάβασε Επίσης: Η Frances κέρδισε 115 εκατ. λίρες στη λοταρία και δώρισε πάνω από τα μισά: «Έχω εθιστεί»

Ξένια Μισκουρίδου/Επιστήμη- Υγεία

2

Φωτογραφία: Fοrbes

Η Ξένια Μισκουρίδου, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στοχεύει να χρησιμοποιήσει μοντέλα μηχανικής μάθησης για το κοινωνικό καλό με απώτερο σκοπό να επηρεάσει τη δημόσια πολιτική στην υγεία.

Συνέβαλε να χαρακτηριστεί μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και ο αντίκτυπός της στη Βραζιλία. Η εργασία της δημοσιεύτηκε στο Science και χρησιμοποιήθηκε από φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο ΠΟΥ.

Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη/Τέχνες και Πολιτισμός

2

Φωτογραφία: Instagram 

Μέλος, έκτης γενιάς της οικογένειας των Swarovski, η Rafail-Vogiatzak καλύπτει την πολιτιστική χροιά της λίστας «30 Under 30». Ίδρυσε τη βιώσιμη, πολυτελή επιχείρηση τσαντών της, Marina Raphael, το 2018.

Είναι αγαπητή σε διασημότητες από τη Rita Ora έως την Jessica Alba και λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία μηδενικών απορριμμάτων στο περιβάλλον. Η μάρκα οδεύει προς τον διπλασιασμό των πωλήσεών της φέτος στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Διάβασε Επίσης: 23χρονη έχασε τα πόδια της από νάρκη στην Ουκρανία - Ένα μήνα μετά παντρεύτηκε στο νοσοκομείο

Σταύρος Παπαδόπουλος/Τεχνολογία

1

Φωτωγραφία: Fοrbes/Σταύρος Παπαδόπουλος (αριστερά) με τον συνεργάτη του και συνιδρυτή της Lendis, Julius Bolz

Γιος Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, ο Σταύρος Παπαδόπουλος, συνίδρυσε την εταιρεία Lendis, μια εταιρεία SaaS που επιτρέπει στους πελάτες να στήνουν και να διαχειρίζονται τα πάντα στο γραφείο τους: φορητούς υπολογιστές, iPhone, λογισμικό, ακόμη και έπιπλα γραφείου.

Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 32 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο Series A με επικεφαλής την Keen Venture Partners και την Circularity Capital, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της (συμπεριλαμβανομένου του χρέους) σε πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια.

Αλέξανδρος Άνθης/Επιστήμη-Υγεία

2

 Φωτογραφία: Forbes

Μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της επιστήμης σπουδάζοντας Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Στα 29 του χρόνια ο Αλέξανδρος Άνθης με την startup Veltist, ανέπτυξε το AnastoSeal, ένα χειρουργικό συγκολλητικό επίθεμα για την πρόληψη διαρροών μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη και να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Συγκέντρωσε πάνω από 500.000 δολάρια για να αναπτύξει την τεχνολογία αυτή. Τα ευρήματα και η λειτουργία του αυτοκόλλητου επιθέματος δημοσιεύτηκαν στο Journal of Advanced Functional Materials πέρυσι.

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader