Γιατί το Netflix ακυρώνει τις καλύτερες σειρές

Γιατί το Netflix ακυρώνει τις καλύτερες σειρές

Η τακτική των ακυρώσεων λόγω χαμηλού completion rate και κόστους παραγωγής αδικεί πολλές αξιόλογες σειρές, στερώντας τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν

Είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε όλο και πιο συχνά: περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν μιας σειράς, μόνο για να διαπιστώσουμε ότι ακυρώθηκε. Αυτό συνέβη με το "Kaos", το οποίο ακυρώθηκε μετά από μόλις μία σεζόν.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η σειρά "1899", η οποία σημείωσε 80 εκατομμύρια ώρες θέασης την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της. Παρά την επιτυχία αυτή, η σειρά ακυρώθηκε. Σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην απόφαση ακύρωσης είναι το "completion rate" — δηλαδή, το ποσοστό των χρηστών του Netflix που ξεκινούν να παρακολουθούν μια σειρά και την ολοκληρώνουν.

Αυτό όμως αδικεί πολλές αξιόλογες σειρές. Μερικές φορές το πρώτο επεισόδιο δεν καταφέρνει να καθηλώσει τους θεατές, η εξέλιξη της ιστορίας είναι αργή ή η σειρά δεν προωθείται σωστά. Αυτή η τακτική παρατηρείται κυρίως στο Netflix, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες.

Ένας άλλος λόγος που το Netflix ακυρώνει σειρές είναι όταν το κόστος παραγωγής δεν αντισταθμίζεται από τον αριθμό των θεατών. Αν μια σειρά έχει μεγάλο budget και δεν αποφέρει τα αναμενόμενα, είναι πιθανό να ακυρωθεί, όπως δηλώνουν πηγές κοντά στο Netflix.

Για παράδειγμα, το "Mindhunter" ακυρώθηκε λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Το Netflix στοχεύει στη μεγιστοποίηση των συνδρομητών και έτσι δίνει προτεραιότητα σε περιεχόμενο που μπορεί να προσελκύσει το ευρύτερο δυνατό κοινό.

Σε κάθε περίπτωση, το Netflix θα μπορούσε να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε μικρά διαμάντια, αντί να ακυρώνει γρήγορα σειρές που δεν έχουν το χρόνο να αναπτυχθούν και να συνδεθούν με το κοινό.

Loader