Γλυκά Νερά: Όταν υψηλόβαθμη εισαγγελέας μιλούσε για δολοφόνους «ξένους»

Γλυκά Νερά: Όταν υψηλόβαθμη εισαγγελέας μιλούσε για δολοφόνους «ξένους»

Δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τους Έλληνες, είχε πει

Η τοποθέτηση της κ. Ζαΐρη προβλημάτισε σχετικά με το πραγματικό πρόσωπο αρκετών κορυφαίων λειτουργών της ελληνικής δικαιοσύνης.

Μετά την φρικιαστική ομολογία του γυναικοκτόνου, ότι σκότωσε την 20χρονη Κάρολαϊν και επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο, πολλοί είναι εκείνοι που ανατρέχουν στις δημόσιες δηλώσεις διάφορων σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Όπως διαπιστώνεται, υπήρξαν πολλά ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια που συνόδευαν για εβδομάδες την υπόθεση των Γλυκών Νερών, ωστόσο με ένα θεσμικό πρόσωπο να ξεχωρίζει. 

Όπως σημειώνει το Info-war, πρόκειται για την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, η οποία είχε κάνει την εξής δήλωση: «Η έξαρση (σ.σ. της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση».

Τα λεγόμενά της προκάλεσαν το εύλογο ερώτημα του δημοσιογράφου που ρώτησε: «Όλο το οργανωμένο έγκλημα, οι ηγέτες του, είναι Έλληνες. Τι μας λέτε;» με την κ. Ζαΐρη να απαντά: «Επιβεβαιώνεται αυτό που σας λέω. Εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές που δεν ενστερνίζονται τις αξίες αυτές. Είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού».

Loader