#HaveAWord: Η καμπάνια του Δημάρχου του Λονδίνου για την έμφυλη βία που όλοι αξίζει να δούμε (Βίντεο)

#HaveAWord: Η καμπάνια του Δημάρχου του Λονδίνου για την έμφυλη βία που όλοι αξίζει να δούμε (Βίντεο)

Γιατί «η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ξεκινά από τα λόγια»

Το βίντεο της καμπάνιος #HaveAWord του Δημάρχου του Λονδίνου δείχνει ένα πολύ συνηθισμένο περιστατικό παρενόχλησης που συμβαίνει και που όλοι πρέπει να δούμε.

Τον περσινό Μάρτιο, όταν η Sarah Everard επέστρεφε στο σπίτι της μετά από μια έξοδο, ο αστυνομικός Wayne Couzens την απήγαγε, τη βίασε, τη στραγγάλισε, πέταξε το άψυχο σώμα της σε μια λίμνη και η κοπέλα δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε στην Αγγλία αυτό το βίντεο για την έμφυλη βία που όλοι πρέπει να δούμε.

Διάβασε Επίσης: Η Google αλλάζει όσα ξέραμε για το Gmail

 

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του βίντεο ανήκει στον Δήμαρχο του Λονδίνου, Sadiq Khan, και στη καμπάνια #HaveAWord συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές ράγκμπι και ποδοσφαιριστές. Στο βίντεο διαρκείας 1 λεπτού, βλέπουμε σκηνές που για κάποιους είναι σοκαριστικές, αλλά για τις γυναίκες μπορεί να είναι γνώριμες, καθώς μπορεί να τις συναντήσουν οποιοδήποτε βράδυ στο δρόμο για το σπίτι της. 

Στο βίντεο #HaveAWord βλέπουμε την παρενόχληση μιας νεαρής γυναίκας που είναι μόνη της από ένα άνδρα που είναι έξω με τους φίλους του. Όσο πιο έντονα της μιλά αυτός, τόσο πιο άβολα νιώθει ένα μέλος της παρέας του. Ο τελευταίος, κοιτάζεται στον καθρέφτη (του μυαλού του) και η αντανάκλασή του, τον ρωτά: Τι κάθεσαι και κάνεις; Πρέπει να πεις κάτι.

«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ξεκινά από τα λόγια. Αν το δείτε να συμβαίνει, μιλήστε πρώτα με τον εαυτό σας, μετά με τους φίλους σας», ακούμε στο τέλος.

Διάβασε Επίσης: Η Gordana από τη Μαριούπολη έμαθε ότι η μαμά της είναι ζωντανή - «Τώρα ξέρω τι είναι θαύμα»

«Ο στόχος είναι οι άνδρες να κοιτάξουν τη δική τους συμπεριφορά και να μιλήσουν για εκείνη των γύρω τους» όπως αναφέρει ο Khan.  

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader