Το χρήμα φέρνει τελικά την ευτυχία σύμφωνα με νέα έρευνα

Το χρήμα φέρνει τελικά την ευτυχία σύμφωνα με νέα έρευνα

Η προσωπική ικανοποίηση μπορεί να αυξάνεται διαρκώς παράλληλα με το ετήσιο εισόδημα

Νέα έρευνα έκανε ψυχολόγος και ανακάλυψε πως τα χρήματα φέρνουν τελικά την ευτυχία, ωστόσο δεν είναι και το μυστικό για να είναι κάποιος χαρούμενος.

O Matthew Killingsworth διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλο μισθό, συχνά αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα καθημερινής και συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή τους. Παλιότερη έρευνα είχε διαπιστώσει ότι ο θετικός συσχετισμός ανάμεσα στις ετήσιες απολαβές και την καθημερινή ευτυχία μειωνόταν περίπου στο επίπεδο των απολαβών.

Διάβασε Επίσης: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Ο ψυχολόγος μιλώντας στο CNBC ανέφερε: «Αυτό που βρήκα είναι πως ο συσχετισμός ουσιαστικά αυξάνεται σταθερά με έναν ελαφρώς περίπλοκο τρόπο… οι αναλογικές αλλαγές έχουν ένα ισοδύναμο αντίκτυπο».

Η νέα έρευνα του Killingsworth δείχνει ότι η προσωπική ικανοποίηση μπορεί να αυξάνεται διαρκώς παράλληλα με το ετήσιο εισόδημα, πιθανόν επ’ αόριστον. Οι άνθρωποι με υψηλότερο εισόδημα συχνά νιώθουν ότι έχουν περισσότερο έλεγχο στη ζωή τους.

«Όταν έχεις χρήματα, έχεις επιλογές και αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικούς τρόπους. Αγοράζεις βιολογικά σμέουρα στο σούπερ μάρκετ; Μπορείς να παραιτηθείς από τη δουλειά που δεν απολαμβάνεις ή πρέπει να συνεχίσεις επειδή δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να μείνεις άνεργος… Τελειώνεις μια σχέση με κάποιον με τον οποίο έχεις και οικονομικούς δεσμούς;», αναφέρει ως παράδειγμα.

Διάβασε Επίσης: Τhe 7 Lives of Lea: Η νέα γαλλική σειρά φαντασίας στο Netflix που θα λύσει ένα μυστήριο

Η μελέτη τον οδήγησε σε ένα συμπέρασμα, λέει ο ψυχολόγος. Ότι τα περισσότερα χρήματα στην πραγματικότητα φέρνουν την ευτυχία, αλλά δεν είναι το μυστικό για αυτή.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader