Χρησιμοποιείς emojis στα μηνύματα της δουλειάς; Μάλλον δε θα έπρεπε

Χρησιμοποιείς emojis στα μηνύματα της δουλειάς; Μάλλον δε θα έπρεπε

Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς emojis στη δουλειά

Νέα ισραηλιτική έρευνα έρχεται να ρίξει φως στο θέμα των emojis στη δουλειά. Παρόλο, που τα emojis ορισμένες φορές σπάζουν τον πάγο μεταξυ συναδέλφων, μάλλον τελικά δε θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούμε ή να τα χρησιμοποιούμε με φειδώ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη που διεξήχθη από τη Σχολή Διοίκησης Coller του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, αν θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά στη δουλειά μας, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τα emojis στα μηνύματα μας στο ελάχιστο. Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσε η μελέτη οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν εικόνες και emojis αντί για κείμενο θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστοι από τους πιο "παραδοσιακούς" συναδέλφους τους.

Διάβασε Επίσης: Peaky Blinders: Το τέλος της σειράς θα είναι επικό και θα διαρκεί όσο μια ταινία

Ανεξάρτητα, λοιπόν, για το αν πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος, διευθυντή ή απλό υπάλληλο μιας εταιρείας αυτό που υποδηλώνει η χρήση των emojis στο περιβάλλον εργασίας είναι η αδυναμία. 

Η ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα κατέληξε στα τελικά συμπεράσματα της αναλύοντας τις αντιδράσεις μιας ομάδας Αμερικανών συμμετεχόντων σε γραπτά μηνύματα σε σχέση με κάποια που περιείχαν emojis υπό διαφορετικές συνθήκες. Οι συμμετέχοντες προσέδωσαν μεγαλύτερη δύναμη σε εκείνους που επέλεξαν τις λέξεις παρά τις εικόνες.

Διάβασε Επίσης: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» - Οι πρώτες φωτογραφίες

"Σήμερα όλοι έχουμε συνηθίσει να επικοινωνούμε με εικόνες και τα κοινωνικά δίκτυα το κάνουν εύκολο και διασκεδαστικό. Τα ευρήματά μας, ωστόσο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδίως σε ένα εργασιακό ή επιχειρηματικό περιβάλλον, αυτή η πρακτική μπορεί να κοστίσει ακριβά, επειδή σηματοδοτεί χαμηλό κύρος. Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι να το σκεφτείτε δύο φορές προτού στείλετε μία φωτογραφία ή ένα emoji σε άτομα της εταιρείας σας ή σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο στο οποίο θέλετε να θεωρηθείτε σχετικός", εξηγούν οι συγγραφείς της εν λόγω μελέτης.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader