Η 34χρονη Σάνα γίνεται η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Η 34χρονη Σάνα γίνεται η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Η νεότερη που είχε ποτέ η χώρα

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας, οι οποίοι ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, εξέλεξαν την 34χρονη υπουργό Μεταφορών Σάνα Μάριν για να γίνει η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα.  

Η Σάνα Μάριν θα αναλάβει τα καθήκοντά της την προσεχή εβδομάδα μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε. Ο 57χρονος Ρινέ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων. Το Κόμμα του Κέντρου κατέκρινε τον Ρίνε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την απεργία αυτή, η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας πριν τελικά διευθετηθεί.

Η 34χρονη πολιτικός και μητέρα ενός παιδιού γεννήθηκε στο Τάμπερε της νότιας Φινλανδίας. Είναι παιδί μιας σχέσης δύο γυναικών και περήφανα μιλάει για τις δύο μητέρες της, όσο και για το παιδί της με τον επί σειρά ετών σύντροφο της. Πραγματοποίησε σπουδές πάνω στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση και ενεπλάκη στην πολιτική σκηνή της περιοχής της.

Σύμφωνα με βιογραφικό της, για την αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, πρωταρχικές αξίες είναι αυτές της ισότητας, της ελευθερίας και της παγκόσμια αλληλεγγύης ενώ αναφέρει ότι περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνη.   

ΔΙΑΒΑΣΕ: 

Πολιτικοί δεινόσαυροι και θλιβερές συγκρίσεις (ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ετών 73 με real feel 83)

HSHSH

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa/sannamarin.net 

Loader