Η Cardi B μπήκε φυλακή γιατί φωτογραφήθηκε γυμνή με τον 7χρονο γιο της

Η Cardi B μπήκε φυλακή γιατί φωτογραφήθηκε γυμνή με τον 7χρονο γιο της

Η φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Σε φυλάκιση τριών μηνών καταδικάστηκε η Cardi Β.

Θέλοντας να ευχηθεί στον γιο της για τα γενέθλια της η Cardi Β της Γκάνας, ανέβασε στα social media μια φωτογραφία όπου είναι γυμνή μαζί με το παιδί της, ο οποίος φορούσε μόνο ένα εσώρουχο. Η 32χρονη μπήκε φυλακή και άσκησε έφεση η οποία απορρίφθηκε. Η δικαστής Ρούμπι Αριέτι έκρινε πως η απόφαση φυλάκισης της δεν ήταν υπερβολική. 

Η ηθοποιός και «βασίλισσα» των social media στη Γκάνα φυλακίστηκε επειδή είχε ανεβάσει στο Instagram μία γυμνή φωτογραφία μαζί με τον γιο της, προκειμένου να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. 

Η Ρόουζμοντ Μπράουν, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ακουαπέμ Πολού που αποκαλεί τον εαυτό της «Cardi Β της Γκάνας» ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram για τα έβδομα γενέθλια του γιου της, με εκείνη γυμνή και το γιο της με εσώρουχα. Η φωτογραφία αναστάτωσε αξιωματούχους της Γκάνα που την κατηγόρησαν για ενδοοικογενειακή βία και διασπορά άσεμνου υλικού, σύμφωνα με τη New York Post. 

Διάβασε Επίσης: Το Squirt Game είναι η πορνό παρωδία του Squid Game 

Η 32χρονη Μπράουν ανέβασε τη φωτογραφία στις 20 Ιουνίου του 2020 και καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση τον Απρίλιο, αλλά άσκησε έφεση η οποία απορρίφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021. Η δικαστής Ρούμπι Αριέτι του ανώτατου δικαστηρίου της Γκάνα απέρριψε την έφεση και έκρινε ότι η απόφαση δεν ήταν υπερβολική. 

Μετά την απόρριψη της έφεσής της, η Μπράουν έγραψε στο Instagram της: «Γιε μου σε αγαπώ και ο Θεός είναι πάντα μαζί σου να ξέρεις... Να είσαι καλό παιδί μέχρι να επιστρέψει η μαμά... Ο Θεός έχει πάντα τον έλεγχο». Η Ρόουζμοντ θα εκτίσει ποινή 90 ημερών. 

' '

Η δικαστής που την καταδίκασε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, Κριστιάνα Καν, στο σκεπτικό της απόφασης για 90 ημέρες φυλάκισης έκρινε πως μία «σκληρή» ποινή θα απέτρεπε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον. Συγκεκριμένα η Καν είπε «το δικαστήριο ενοχλήθηκε με την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών στα social media. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πέρα από το καρκίνωμα του βιασμού, της ασέλγειας και της βιαιοπραγίας, η ανάρτηση άσεμνου υλικού αυξάνεται». 

Η υπόθεση κέρδισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και αντέδρασε η Cardi B, η οποία έστειλε και 30.000 δολάρια στην Ρόουζμοντ για τα δικαστικά έξοδα. Η ράπερ χαρακτήρισε στο Twitter την απόφαση ως «λιγάκι σκληρή». 

«Έχω δει πολλούς Αμερικανούς να κάνουν τέτοιες φωτογραφήσεις. Αν και δεν είναι το στυλ μου, δεν πιστεύω πως ήθελε να δώσει ένα σεξουαλικό χαρακτήρα στη φωτογράφηση. Νομίζω πως η φυλάκιση είναι σκληρή. Η επιτήρηση των social media ή η κοινωνική εργασία θα ήταν πιο σωστές ως ποινές», είχε γράψει η Cardi B στο Twitter. 

Πηγή

Loader