Η δραματική ιστορία 10χρονης που έχασε τα πόδια της και τη μητέρα της μέσα σε μια στιγμή

Η δραματική ιστορία 10χρονης που έχασε τα πόδια της και τη μητέρα της μέσα σε μια στιγμή

Η ιστορία της μικρής Yana δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του πολέμου

Το σκληρό πρόσωπο του πολέμου στην Ουκρανία αντικρίζουν καθημερινά τα παιδιά που τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά και έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, κατά τα χτυπήματα των Ρώσων.

Μια από αυτές τις δραματικές ιστορίες που προκάλεσε ο πόλεμος είναι και αυτή της 10χρονης, Yana, από την Ουκρανία. Το μικρό κορίτσι βρισκόταν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Kramatorsk, όταν χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους την ώρα που άμαχοι προσπαθούσαν να διαφύγουν σε ασφαλέστερα σημεία της χώρας. Η Yana μέσα σε μόλις μία στιγμή έχασε τη μητέρα αλλά και τα δύο της πόδια.

Διάβασε Επίσης: Halftime: Το ντοκιμαντέρ για την Jennifer Lopez έρχεται στο Netflix

 

Ο ανταποκριτής του Sky News στην Ουκρανία, Mark Stone, έκανε γνωστή την ιστορία της Yana με μια ανάρτηση του στο Twitter. Το post περιλάμβανε μία φωτογραφία του κοριτσιού με κρυμμένο το πρόσωπό του από μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Διάβασε Επίσης: Bill Gates: Η ιδέα του που κοστίζει 1 δις. δολάρια και αφορά τις πανδημίες του μέλλοντος

«Η Yana είναι δέκα ετών. Είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά που μόλις γνώρισα σε ένα νοσοκομείο της Ουκρανίας. Πριν μια εβδομάδα βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Kramatorsk, προσπαθώντας να αποδράσει από τον πόλεμο, όταν αυτός χτυπήθηκε από πυραύλους. Έχασε και τα δυο της πόδια. Και τη μητέρα της», έγραψε στην ανάρτηση του ο δημοσιογράφος, αναφέροντας επίσης ότι μετά από αίτημα των γιατρών δημοσιεύει τη φωτογραφία του κοριτσιού που δε φαίνεται το πρόσωπο της. 

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας 

Loader