Η Ισπανία βάζει μέτρο στα κλιματιστικά στο γραφείο

Η Ισπανία βάζει μέτρο στα κλιματιστικά στο γραφείο

Και τώρα βεντάλια!

Μέτρο στη χρήση κλιματιστικών στο γραφείο βάζει η Ισπανία.

Πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία θα πρέπει να ανέχονται τις ψηλές θερμοκρασίες στο χώρο εργασίας τους το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι να μειωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος και συνεπώς η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Το μέτρο εγκρίθηκε από το Υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ελέγχους θερμοκρασίας σε δημόσια γραφεία, μαζική εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε στέγες δημόσιων κτηρίων και ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο από το σπίτι.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είναι πιθανό να κάνει κοινή τη χρήση της παραδοσιακής ισπανικής βεντάλιας στο γραφείο. Ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες, η θέρμανση δε θα πρέπει να είναι ψηλότερη από 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό σχέδιο που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Διάβασε Επίσης: Elvis: Ο θρύλος της Rock ‘n’ Roll αναδύεται στο πρώτο επίσημο trailer

Σημειώνεται ότι στην Ισπανία, οι θερμοκρασίες συχνά ανεβαίνουν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι.

Το σχέδιο θα ενθαρρύνει επίσης τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ποδήλατα για να πάνε στη δουλειά τους και επίσης θα σβήνει τα φώτα νωρίτερα στα δημόσια κτίρια.

Διάβασε Επίσης: Τι είναι το Mystery Box που λανσάρει το Netflix;

«Ακόμη και αν η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη έκθεση στη ρωσική ενέργεια, είναι προφανές ότι δεν είναι απρόσβλητη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας», δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού María Jesús Montero. Ανώτερη πηγή του υπουργείου είπε ότι τα μέτρα στοχεύουν σε μείωση κατά 25% της χρήσης ενέργειας από την κεντρική διοίκηση.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader