Η Ιστορία μου: Η ταινία μικρού μήκους από την ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Η Ιστορία μου: Η ταινία μικρού μήκους από την ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Μια ταινία βασισμένη στις πραγματικές ιστορίες γυναικών

Την ταινία μικρού μήκους “Η Ιστορία μου” παρουσιάζει η φεμινιστική, θεατρική ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η ταινία μικρού μήκους είναι πλέον διαθέσιμη στη σελίδα τους στο Facebook, την ιστοσελίδα του καθώς και στο ακόλουθο link εδώ

 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της θεατρικής ομάδας:

“Τον Ιανουάριο του 2021, καθώς το κίνημα #MeToo άρχισε να αποκτά δυναμική και στην Κύπρο, η φεμινιστική θεατρική ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες ζήτησε από γυναίκες που εργάζονται στις παραστατικές τέχνες να μοιραστούν ανώνυμα τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξισμού, με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε μία καλλιτεχνική δράση βασισμένη σε πραγματικές μαρτυρίες. Συμπυκνώνοντας τον μεγάλο όγκο μαρτυριών που λάβαμε και παραμένοντας ταυτόχρονα πιστές στην ‘αυτολεξεί’ (verbatim) μορφή του κειμένου, δημιουργήσαμε ένα σενάριο ταινίας μικρού μήκους που θα καταδείκνυε την πανταχού παρουσία της σεξουαλικής παρενόχλησης ως μέρος μιας κουλτούρας σεξισμού, μισογυνισμού και διακρίσεων, η οποία εκφράζεται καθημερινά μέσα από αμέτρητους μικρούς και μεγάλους εξευτελισμούς. 

2

Σε συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, Έλενα Αλωνεύτη, την Pterodocs και το Φανταστικό Θέατρο η ταινία γυρίστηκε τον Απρίλιο του 2021. Η παραγωγή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ευγενική χορηγία του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Η ταινία ολοκλήρωσε τον κύκλο της στα φεστιβάλ (μεγάλη χαρά μας έδωσε κυρίως η συμμετοχή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου) και τώρα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσα από την τη σελίδα μας στο Facebook ,την ιστοσελίδα μας, καθώς και στο ακόλουθο link: https://vimeo.com/712543558

Σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά, κρατάμε την ελπίδα ότι ίσως η κουλτούρα αυτή αρχίζει να αλλάζει, αλλά παράλληλα βλέπουμε πως η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης παραμένει γεμάτη δυσκολίες. Η ισότητα των φύλων παραμένει ένας στόχος για τον οποίο πρέπει να καθημερινά να αγωνιζόμαστε. Πολλές προσπάθειες γίνονται στη σφαίρα του ακτιβισμού, της πολιτικής αλλά και της τέχνης. Ενώνουμε κι εμείς ακόμα μια φορά τη φωνή μας με αυτές. 

Αυτή ήταν και η πρώτη μας επαφή με την δημιουργία έργων μέσα από verbatim υλικό και σύντομα θα μπορούμε να μοιραστούμε με το κοινό και τα επόμενα μας σχέδια σε αυτό τον τομέα”. 

1

Σκηνοθεσία: Έλενα Αλωνεύτη—Μαγδαλένα Ζήρα, Σενάριο: Μαγδαλένα Ζήρα, Διευθυντής Φωτογραφίας: Ιάκωβος Χαραλάμπους, Μοντάζ: Έλενα Αλωνεύτη, Μουσική και σχεδιασμός ήχου: Αντώνης Αντωνίου, Ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Κατσούρη. Ηθοποιοί: Βάρσια Αδάμου, Νέδη Αντωνιάδη, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ήβη Νικολαΐδου, Πολυξένη Σάββα. Παραγωγή: ΣΕΖΟΝ Γυναίκες, Pterodocs, Φανταστικό Θέατρο.

Διάβασε Επίσης: Αυλαία για το «Ellen DeGeneres Show» μετά από 19 χρόνια

Με τη στήριξη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Ευχαριστίες: Γιώργος Γαλίδης, Γιώργος Τσαγγάρης.
 

Loader