Η ιστορία της Priam Mahayan που δυσκολεύεται να αποχωριστεί τη μάσκα για τον κορωνοϊό

Η ιστορία της Priam Mahayan που δυσκολεύεται να αποχωριστεί τη μάσκα για τον κορωνοϊό

«Νιώθω ότι θα έχω πάντα τη μάσκα μου σε ετοιμότητα για καταστάσεις που προκαλούν άγχος», δηλώνει η ίδια

Φαίνεται πως η χρήση της μάσκας για ορισμένους έγινε αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή τους και τώρα δυσκολεύονται να το αποχωριστούν.

Η Priam Mahayan είναι 20 χρονών, κατάγεται από την Ινδία και έχει  διαταραχή κοινωνικού άγχους. Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται όταν είναι σε δημόσιο χώρο με κόσμο. Το πρόσωπο της συχνά σφίγγεται σε συζητήσεις ή θα δαγκώσει τα χείλη της, κάτι που την κάνει πιο αμήχανη μπροστά σε άλλους. Η χρήση μάσκας για την ίδια αυτά τα δύο χρόνια, ήταν σωτήρια.

Διάβασε Επίσης: Έρχεται ένα θρίλερ με την Julia Roberts στο Netflix

Το νεαρό κορίτσι δηλώνει: «Έχω παρατηρήσει ότι πραγματικά αρχίζει να μου λείπει η μάσκα όταν βρίσκομαι σε αδιέξοδο, ή σε μια κατάσταση όπου το κοινωνικό μου άγχος φτάνει στο απόγειο».

Ο David Moskovich, ψυχολόγος, αναφέρει πως οι μάσκες επέτρεψαν στους ανθρώπους να κρύψουν τις αδυναμίες τους, αλλά η αλλαγή των πρωτοκόλλων για τις μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αύξησε πραγματικά την πάλη των όσων διακατέχονται από κοινωνικό άγχος.

Διάβασε επίσης:   Αυτό το φεστιβάλ στη Λευκωσία θα είναι γεμάτο cocktails και δεν πρέπει να το χάσεις 

«Ενώ οι μάσκες μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους με κοινωνικό άγχος να αισθάνονται πιο ασφαλείς και να αποφεύγουν τον φόβο του ελέγχου και της αξιολόγησης, αυτό το είδος ”αυτοσυγκάλυψης” είναι επιβλαβές μακροπρόθεσμα επειδή αυτές οι συμπεριφορές διατηρούν το άγχος εμποδίζοντας τους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι οι φόβοι τους είναι υπερβολικοί», λέει ο ίδιος.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader