ΗΠΑ: Άντρας πέρασε άδικα 23 χρόνια στη φυλακή και τώρα ζητά αποζημίωση 93 εκατομμύρια

Κατηγορεί ντετέκτιβ ότι τον παγίδευσε

Ο Lamonte McIntyre πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή άδικα, για διπλή δολοφονία που δε διέπραξε ο ίδιος. Τώρα, ζητά αποζημίωση ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων από την κομητεία στην οποία καταδικάστηκε καθώς και από έναν ντετέκτιβ τον οποίο κατηγορεί πως τον παγίδευσε.

Η μητέρα του άντρα ζητά 30 εκατομμύρια δολάρια καθώς φαίνεται πως ο ντετέκτιβ την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. Όταν ο ντετέκτιβ έκανε πρόταση στον McIntyre και ο ίδιος την απέρριψε, τότε τον κατηγόρησε για διπλή ανθρωποκτονία.

Διάβασε Επίσης: Ουκρανία: Η φωτογραφία με τα 109 άδεια παιδικά καρότσια κάνει το γύρο του διαδικτύου (Βίντεο)

Ο ντέντεκτιβ κατηγορείται επίσης για κακοποίηση μαύρων γυναικών με πολλούς συναδέλφους του να γνώριζαν τη συμπεριφορά του.

Ο 45χρονος, πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες λόγω της φυλάκισης του, ενώ και η μητέρα του έχει διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες και αναζητά ψυχολογική θεραπεία εδώ και 17 χρόνια.

Διάβασε Επίσης: Απέρριψε το τελεσίγραφο για τη Μαριούπολη ο Ζελένσκι 

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί για παράβαση καθήκοντος δε φέρει ευθύνη επειδή οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν εκτός του πλαισίου της εργασίας τους. Η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου ενώ οι αρχές θέλουν να μεταφερθεί η δίκη στη Γουιτσιτ, λόγω της εκτεταμένης δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση στην περιοχή του Κάνσας Σίτι, ανέφερε το KCUR.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας