ΗΠΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2

Υπέρβαρα άτομα έχασαν 16 έως 23 κιλά

Ένα νέο φάρμακο εγκρίθηκε πρόσφατα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

Το Tirzepatide, το οποίο πωλείται με την εμπορική ονομασία Mounjaro, μελετήθηκε σε άτομα χωρίς διαβήτη σε τρεις δόσεις: 5, 10 και 15 mg. Οι συμμετέχοντες με παχυσαρκία ή που ήταν υπέρβαροι και έλαβαν τη δόση των 5 mg έχασαν κατά μέσο όρο 16 κιλά, όσοι έλαβαν δόση 10 mg έχασαν κατά μέσο όρο 22 κιλά και οι συμμετέχοντες με δόση έχασαν κατά μέσο όρο 23,6 κιλά.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

«Σχεδόν το 40% των ατόμων έχασαν το ένα τέταρτο του σωματικού τους βάρους», δήλωσε η εκ των συντακτών της μελέτης, Ania Yastrebov, συνδιευθύντρια του Κέντρου Διαχείρισης Βάρους του Yale.

Συνολικά, τα άτομα χωρίς διαβήτη έχασαν κατά μέσο όρο 15% έως 20,9% του αρχικού σωματικού τους βάρους κατά τη διάρκεια της τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής διάρκειας 72 εβδομάδων.

Διάβασε Επίσης: Η Ισπανία καταπολεμά την σπατάλη τροφίμων με πρόστιμα σε σουπερ μαρκετ

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν από το φάρμακο ήταν ναυτία, διάρροια και δυσκοιλιότητα. Μεταξύ 2,6% και 7,1% των συμμετεχόντων διέκοψαν τη θεραπεία λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader