Ιταλίδα γιαγιά 100 ετών ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησης της μέχρι το 2024

Ιταλίδα γιαγιά 100 ετών ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησης της μέχρι το 2024

Έγινε η τρίτη αιωνόβια πολίτης της χώρας που κρίθηκε ως κατάλληλη για να συνεχίσει να οδηγεί

Viral έγινε μια γιαγιά 100 ετών που ανανέωσε το δίπλωμα της οδήγησης της μέχρι το 2024.

Στην Ιταλία, οι πολίτες μπορούν να πάρουν το δίπλωμα στα 18 και για τις κατηγορίες Α και Β το ανανεώνουν κάθε δεκαετία, έως ότου συμπληρώσουν τα 50. Από τα 50 έως τα 70 το ανανεώνουν κάθε πενταετία, από τα 70 έως τα 80 κάθε τριετία και μετά τα 80 κάθε διετία.

Διάβασε Επίσης: Η Ισπανία καταπολεμά την σπατάλη τροφίμων με πρόστιμα σε σουπερ μαρκετ

Την ημέρα που η Candida Uderzo (κάτοικος της Βιτσέντσα) ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησης, έγινε viral είδηση στα media, καθώς η εν λόγω κυρία είναι 100 χρόνων. Έγινε η τρίτη αιωνόβια πολίτης της Ιταλίας που κρίθηκε ως κατάλληλη για να συνεχίσει να οδηγεί -έως το 2024 που θα ξαναδώσει εξετάσεις.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

«Η ανανέωση αυτή μου επιτρέπει να ζω λίγο πιο ελεύθερα. Είμαι τυχερή που έχω φτάσει τα 100. Εκπλήσσομαι και η ίδια με το πόσο υγιής είμαι. Δεν πήρα ποτέ φάρμακα, εξαιρουμένου ενός που με βοηθά να κοιμηθώ μια στο τόσο. Η όραση μου είναι εξαιρετική. Διαβάζω εφημερίδα, χωρίς γυαλιά», δηλώνει η ίδια.

 

 

Διάβασε Επίσης: Ο Anthony Hopkins γίνεται «ρομπότ» για το Rebel Moon

Κατά την Guardian, η Ιταλία έχει από τους υψηλότερους αιωνόβιους πληθυσμούς της Ευρώπης -με την αυξητική τάση να συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (Istat), το Μάιο στη γείτονα χώρα ζούσαν 20.456 αιωνόβιοι, από 14.456 που ήταν το 2019. Δεν υπάρχουν ωστόσο, ξεκάθαρα στοιχεία για το πόσοι εξ αυτών συνεχίζουν να οδηγούν.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader