Jeff Bezos: Ο «κανόνας με τα δύο κομμάτια πίτσα» είναι ίσως το μυστικό της επιτυχίας του

Jeff Bezos: Ο «κανόνας με τα δύο κομμάτια πίτσα» είναι ίσως το μυστικό της επιτυχίας του

Έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο να οργανώνει τις συναντήσεις του

Ο Jeff Bezos είναι από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο και ένας από τους πιο πλούσιους.

Ποια είναι όμως τα μυστικά και οι τρόποι του για να καταφέρει όλα όσα βάζει κατά νου; Ο Jeff Bezos έχει ένα κανόνα που τον αποκαλεί «ο κανόνας με τα δύο κομμάτια πίτσας».

Διάβασε Επίσης: Έρευνα: Ποιο είναι το μέλλον των εργασιακών σχέσεων 

Ο ίδιος αναφέρει:

"Ο κανόνας με τα δύο κομμάτια πίτσα θα σε βοηθήσει στην παραγωγικότητα, στο να διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου, να λύνεις τα ζητήματα που προκύπτουν και να λειτουργεί καλύτερα η ομάδα σου, κάτι πολύ σημαντικό για την επιτυχία σου".

Ο Bezos λέει ότι όποιο κι αν είναι το σχέδιό σου, ό,τι είδος επιχείρησης κι αν τρέχεις ή όποιον στόχο κι αν έχεις βάλει, θα πρέπει να έχεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους, που δε θα πρέπει να είναι πολλοί. Αυτό γιατί, αν είναι πολλοί, η δυναμική της ομάδας θα μειωθεί. Εκεί είναι που έρχεται να σώσει την κατάσταση ο κανόνας με τα δύο κομμάτια πίτσα: Η ομάδα σου θα πρέπει να είναι τόσο μικρή που όλοι να μπορούν να φάνε δύο κομμάτια από μία κανονική πίτσα.

Διάβασε Επίσης: Λεπτομέρειες για την τέταρτη σεζόν του You 

Τα 3 πλεονεκτήματα που ωφελούν τους πάντες

- Οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους και είναι συνειδητά παρόντες. Οι μικρές ομάδες είναι πιο δυνατές, κάνουν πιο γρήγορη τη λήψη αποφάσεων και το αποτέλεσμα της δουλειάς πιο ποιοτικό. Επίσης, τα μέλη τους είναι πιο πιστά στην εταιρεία.

- Υπάρχει περισσότερη καινοτομία. Αυτό οφείλεται στο ότι όλα τα μέλη της ομάδας έχουν ευκαιρίες για να προτείνουν και να εξερευνήσουν νέες ιδέες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει καλύτερη συνεργασία.

- Κανείς δεν κάνει την ίδια δουλειά. Σε μια μικρή ομάδα, κάθε μέλος της ξέρει ακριβώς το τι να κάνει, κάτι που μειώνει την πιθανότητα π.χ. δύο άτομα να εργάζονται πάνω στο ίδιο ακριβώς πράγμα, κάτι που μεταφράζεται σε σπατάλη χρόνου.

 

Bρείτε μας στο Instagram

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader