Το κόλπο για να μην ξεπαγώνει εύκολα ο καφές σου
Πώς να παραμείνει κρύο το ρόφημα μας καθώς ανεβαίνει ο υδράργυρος
Όσο καλοκαιριάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν δροσιστικό, παγωμένο καφέ.
Οι επιλογές πολλές: Ο κλασσικός φραπέ, ο trendy φρέντο καπουτσίνο ή ο απλός φρέντο εσπρέσο.
Όποιον κι αν διαλέξεις, τον θες κρύο, χωρίς να λιώνουν τα παγάκια αμέσως. Λόγω της ζέστης, όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό.
Τα παγάκια λιώνουν γρήγορα και κάνουν τον καφέ να αραιώνει.
Πώς μπορείς, όμως, να κάνεις τον παγωμένο καφέ σου να μην ζεσταίνεται αμέσως; Υπάρχει τρόπος, όπως διαβάζουμε στο brendid.com.
Ας πάρουμε το κάθε είδος καφέ ξεχωριστά:
Φραπέ: Βάλε περισσότερο παγωμένο νερό και λιγότερα παγάκια. Έτσι θα τον διατηρήσεις κρύο για περισσότερη ώρα.
Φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο: Καθώς αυτός ο καφές βγαίνει ζεστός από την εσπρεσιέρα, χρειάζεται κάποιο τρικ για να μην αραιώνει κατά τη διαδικασία κρυώματός του. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χτυπήσεις το ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι του φραπέ με 2 παγάκια. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 3-4 παγάκια ακόμη και απόλαυσε το κρύο ρόφημά σου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: «Εννά το συνάξει η πωλήτρια σιορ» ή κάποιος περαστικός
Μια άλλη λύση, είναι να φτιάξεις έναν εσπρέσο και να γεμίσεις με αυτόν μια παγοθήκη. Βάλε την στην κατάψυξη και κάθε φορά που πιστεύεις ότι ο καφές έχει ζεσταθεί ρίξε 2-3 παγάκια εσπρέσο. Έτσι δεν πρόκειται να αραιώσει με τίποτα καθώς όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό.
Χρήσιμο tip: Για να μην νερώνει γρήγορα ο καφές προτίμησε όσο πιο μεγάλα παγάκια γίνεται. Έτσι θα αργούν περισσότερο να λιώσουν και θα διατηρείται ο καφές κρύος για περισσότερο διάστημα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Οι Island Escapers είναι Κύπριοι, ερωτευμένοι, εθισμένοι στα ταξίδια