Κύπρος: Τραγούδι από κρατούμενο για τη θεατρική παράσταση των Φυλακών

Κύπρος: Τραγούδι από κρατούμενο για τη θεατρική παράσταση των Φυλακών

Ο Ραφαήλ συνέθεσε τη μουσική, έγραψε τους στίχους και ερμηνεύει αυτό το τραγούδι, με αφορμή τη θεατρική παράσταση που ανεβάζουν οι κρατούμενοι στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

H φετινή παράσταση από τους κρατούμενους θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, 2021

Mε αφορμή τη θεατρική παράσταση των κρατουμένων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου και ώρα  20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, ο κρατούμενος Ραφαήλ συνέθεσε τη μουσική, έγραψε τους στίχους και ερμηνεύει αυτό το τραγούδι:

Σε κείμενο που συνοδεύει το βίντεο κλιπ, η Διεύθυνση των Φυλακών Κύπρου επισημαίνει πως «τα τελευταία επτά περίπου χρόνια επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, των τεχνών και της ενεργού συμμετοχής των κρατουμένων στα πολιτιστικά δρώμενα, συντελώντας στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και της ομαδικότητας».

Το θέατρο υπογραμμίζεται «είναι παιδεία είναι η αισθητική έκφραση του πολιτισμού, το οποίο όπως και ο πολιτισμός δεν χωρούν διακρίσεις. Ο πολιτισμός μιας χώρας βρίσκεται παντού και σε καμία περίπτωση δεν οριοθετείται εκτός των Φυλακών».

Υπενθυμίζεται ότι η Θεατρική Ομάδα των κρατουμένων υπό την καθοδήγηση και συμμετοχή της ηθοποιού Ζωής Κυπριανού, βραβεύτηκε το 2019 ως μία από τις τρεις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις που επιλέγηκαν, από το σύνολο των 37 παραστάσεων που έλαβαν μέρος στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Θ.Ο.Κ. και 2 ηθοποιοί κρατούμενοι μας απέσπασαν τα βραβεία Α΄ και Β’ αντρικού ρόλου. Βραβείο επίσης Β’ αντρικού ρόλου απέσπασε κρατούμενος μας το 2017. 

Η Θεατρική Παράσταση των κρατουμένων των Φυλακών Κύπρου «Εταιρεία Θαυμάτων» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, 2021 και ώρα 20:00.

fafaf

Loader