Το Λονδίνο αποκτά το πρώτο του μουσείο LGBTQ+

Το Λονδίνο αποκτά το πρώτο του μουσείο LGBTQ+

“Θα εξερευνήσουμε και θα μάθουμε για τις ιστορίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος στις οποίες είναι βυθισμένη η queer κοινότητα”

Το πρώτο μουσείο LGBTQ+ στη Βρετανία είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του και να ασχοληθεί με την πλούσια και ποικιλόμορφη ιστορία των queer ζητημάτων.

Το Λονδίνο με μια γκάμα ειδών από μουσεία για να επισκεφθείς, μέτά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και καθυστερήσεων - λόγω Covid - είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί το πρώτο μουσείο LGBTQ+ της χώρας. Η Queer Βρετανία εξασφάλισε ένα σπίτι στο King's Cross για μια έκθεση αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της queer κοινότητας.

Όπως όλα δείχνουν αυτή την άνοιξη, η Queer Britain θα έχει το δικό της σπίτι στο King’s Cross, που ανήκει στο φιλανθρωπικό Art Fund. Το μουσείο θα βρίσκεται στο ισόγειο της πλατείας Granary 2 και η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ το Queer Britain να δέχεται δωρεές για την υποστήριξη του έργου του. Το μουσείο θα φιλοξενεί τέσσερις χώρους γκαλερί, ένα κατάστημα δώρων, εγκαταστάσεις γραφείων, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και χώροι εκπαίδευσης και εργαστηρίων. 

Διάβασε Επίσης: Γιούτα: Aπαγορεύει τις σχέσεις με μεταξύ ΛΟΑΤΚΙ + ατόμων

Παρόλο που οι υπεύθυνοι του μουσείου κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τα εκθέματα και τα προγράμματα του, μας υπόσχονται να “εξερευνήσουμε και να μάθουμε για τις ιστορίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος στις οποίες είναι βυθισμένη η queer κοινότητα”

«Οι LGBTQ+ κοινότητες το ζητούν εδώ και δεκαετίες, και θα είναι για όλους», λέει στο Dazed ο director, συνιδρυτής και πρώην συντάκτης των Gay Times, Joseph Galliano. «Αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για όλη την υποστήριξη που είχα για να τεθεί σε λειτουργία αυτό. Νιώθω τεράστιο βάρος ευθύνης αλλά και τεράστιο προνόμιο να προωθήσω κάτι στο οποίο πιστεύω τόσο βαθιά και με πάθος».

 

«Θέλω οι άνθρωποι να μπορούν να κοιτάξουν πίσω για να καταλάβουν καλύτερα ποιοι είναι σήμερα και πώς φτάσαμε εδώ».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είπαν ότι ήταν αδύνατο, άλλοι δεν κατάφεραν να το κάνουν», λέει στο Dazed η επιμελήτρια Lisa Power MBE. «Μας δώσατε την αποφασιστικότητα να το κάνουμε να συμβεί παρά τον Covid, τη λιτότητα και το αυξανόμενο έγκλημα μίσους. Και αυτή είναι μόνο η αρχή!»

«Tο να ανοίξεις το πρώτο μουσείο LGBTQ+ του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απίστευτα συναισθηματικό, με πολύ θετικό τρόπο, ιδιαίτερα ως queer άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος τελειώνει για να καταγράψεις ιστορίες και ιδέες ανθρώπων που έχουν ζήσει μια περίοδο αστραπιαίων αλλαγών», ​​προσθέτει ο επιμελητής Robert Taylor.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader