Long Covid: Ακόμη και ήπιες λοιμώξεις προκαλούν προβλήματα προσοχής και μνήμης

Long Covid: Ακόμη και ήπιες λοιμώξεις προκαλούν προβλήματα προσοχής και μνήμης

Τι έδειξε νέα μελέτη του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Βρετανική έρευνα αποκαλύπτει τις επιπτώσεις που έχει ο κορωνοϊός στη συγκέντρωση και στη μνήμη.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο παρελθόν αλλά δεν ανέφεραν άλλα συμπτώματα long Covid. Τα άτομα αυτά έπρεπε να κάνουν κάποιες ασκήσεις για να ελεγχθεί η μνήμη και η γνωστική τους ικανότητα.

Διάβασε Επίσης: Google: Αφαίρεσε από το play store εφαρμογή πoυ δημιούργησε η κυβέρνηση της Μαλαισίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ήταν σημαντικά χειρότεροι στην ανάκληση προσωπικών εμπειριών, γνωστών ως επεισοδιακή μνήμη, έως και έξι μήνες μετά τη μόλυνση. Εμφάνισαν επίσης μεγαλύτερη μείωση στην ικανότητα να διατηρούν την προσοχή τους με την πάροδο του χρόνου από μη μολυσμένα άτομα έως και εννέα μήνες μετά τη μόλυνση.

Διάβασε Επίσης: Ms. Marvel και Turning Red: Οι νέες αφίξεις που ανοίγουν τον δρόμο και στο κομμάτι της πολυπολιτισμικότητας 

Ο ερευνητής δρ Μουζαφέρ Κασέρ του Τμήματος Ψυχιατρικής του Κέιμπριτζ, ανέφερε: «Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό που προκαλεί την Covid-19, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο σώμα και αυτή η φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά και τη γνωστική απόδοση με τρόπους που δεν κατανοούμε πλήρως, όμως νομίζουμε ότι σχετίζονται με την αρχική υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος».

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader