Ms. Marvel και Turning Red: Οι νέες αφίξεις που ανοίγουν τον δρόμο και στο κομμάτι της πολυπολιτισμικότητας

Ms. Marvel και Turning Red: Οι νέες αφίξεις που ανοίγουν τον δρόμο και στο κομμάτι της πολυπολιτισμικότητας

Έρχονται από την DIsney και Pixar

Μπορεί όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα ο CEO της Disney να ζήτησε από την Pixar να διαγράψει κάθε gay στιγμή από τις ταινίες, ωστόσο τα νέα projects της Disney+ μας δίνουν ελπίδα και ανοίγουν τον δρόμο για το κομμάτι της πολυπολιτισμικότητας.

Διάβασε Επίσης: Η Disney κατηγορείται ότι λογοκρίνει τον ομόφυλο έρωτα στις ταινίες της Pixar

Η Ms. Marvel είναι η πρώτη μουσουλμάνα superhero

Το 2013, η Marvel Comics μάς σύστησε την Kamala Khan. Πρόκειται για μία έφηβη με καταγωγή από το Πακιστάν και την Αμερική. Στη συνέχεια, το 2014, η Ms. Marvel είχε τη δική της σειρά και ήταν η πρώτη Μουσουλμάνα superhero σε κόμικ της Marvel. 9 χρόνια μετά, λοιπόν, καταφέρνει και γίνεται σειρά και στην Disney+ με πρωταγωνίστρια την Iman Vellani. Η Kamala είναι μία τυπική έφηβη σε κόμικ, που ονειρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πολύ καλή μαθήτρια, αλλά ξαφνικά αποκτά περίεργες δυνάμεις, όπως το να μπορεί να περπατά στον αέρα δημιουργώντας σκαλιά ή μάζες ενέργειας. Σταδιακά, η ηρωίδα της ολοκληρώνεται με κοστούμι σε κόκκινο και μπλε και κανονικές δυνάμεις.

Δημιουργοί της σειράς είναι η παραγωγός και βασικός σεναριογράφος Bisha K. Ali, που δημιούργησε το "Four Weddings and a Funeral" του Hulu, και η σκηνοθέτιδα Sharmeen Obaid-Chinoy, που κέρδισε Όσκαρ για ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. 

Το Turning Red μάς δείχνει τη ζωή μίας ασιατικής οικογένειας 

Διάβασε Επίσης: Facebook: Αλλάζει όνομα το χρονολόγιο του λογαριασμού μας

Η Pixar κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Μάς αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας με τρόπο που εκπαιδεύει. Η ιστορία περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας Ασιατών που όμως ζει στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα την ιστορία της 13χρονης Mei. Στην ταινία βλέπουμε όλα τα κλασικά θέματα που περιτριγυρίζουν την εφηβεία: τη σχέση με τη μητέρα της, το θυμό που εξωτερικεύεται, ενώ τελικά το κορίτσι μεταμορφώνεται σ’ ένα μεγάλο κόκκινο panda, που έρχεται από προηγούμενες γενιές και τελικά λειτουργεί ως κατάρα. Το τραγούδι του trailer είναι "It's Gonna Be Me" των NSYNC. 

Πηγή 

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader