Η Disney κατηγορείται ότι λογοκρίνει τον ομόφυλο έρωτα στις ταινίες της Pixar

Η Disney κατηγορείται ότι λογοκρίνει τον ομόφυλο έρωτα στις ταινίες της Pixar

Όσα αναφέρει η ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων της Pixar

Ανοιχτή επιστολή δέχτηκε η Disney, στην οποία κατηγορείται από τους «LGBTQIA+ εργαζομενους της Pixar και συμμάχους τους» ότι στελέχη της έχουν απαιτήσει να κοπεί «σχεδόν κάθε gay τρυφερή σκηνή, ακόμα κι αν οι δημιουργικές ομάδες και η διοίκηση της Pixar διαφωνούσαν», σύμφωνα με το περιοδικό Variety.

Η σοβαρή αυτή κατηγορία ήρθε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σημείωμα του CEO της Disney, Bob Chapek, που έστειλε σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας μετά από τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε στην Φλόριντα, με τίτλο… «Don’t Say Gay» («Μην Λέτε Gay»). Όπως ανέφερε στο μήνυμα ο CEO, η εταιρεία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο αν «δημιουργήσουμε έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμο μέσα από το εμπνευσμένο περιεχόμενο που δημιουργούμε», με τη δήλωση αυτή να αντιφάσκει με τις πράξεις της Disney. 

Διάβασε Επίσης: Στη Φλόριντα νέο νομοσχέδιο απαγορεύει τον διάλογο για ΛΟΑΤΚΙ σε σχολεία

Από την άλλη όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανοιχτή επιστολή: «Εμείς στην Pixar έχουμε προσωπικά γίνει μάρτυρες πανέμορφων ιστοριών, που είναι γεμάτες διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίες επιστρέφουν από τα γραφεία της Disney κατακερματισμένες, θρύμματα αυτού που αρχικά ήταν. Ακόμα κι αν η δημιουργία LGBTQIA+ περιεχομένου ήταν η απάντηση σε αυτή την ρατσιστική νομοθεσία, δεν μας επιτρέπουν να το κάνουμε». 

Σύμφωνα με την επιστολή, η Disney χρηματοδοτεί ακόμα νομοθετικά σώματα που στήριξαν την νομοθεσία «Don’t Say Gay». Ενώ την ίδια στιγμή, ο Chapek απάντησε σε αυτή την κατηγορία, ανακοινώνοντας ότι η εταιρία θα έκανε μία δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον οργανισμό Human Rights Campaign και άλλες οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας. Η Human Rights Campaign, όμως, ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι δεν θα δεχτεί την δωρεά, μέχρι να ληφθούν «ουσιώδη μέτρα για την αντιμετώπιση» της ρατσιστικής αυτής νομοθεσίας.

Διάβασε Επίσης: Drag queen σε σχολείο του Λονδίνου δίδαξε στα παιδιά χορό και προκάλεσε αντιδράσεις

Η πραγματικότητα είναι ότι όντως μέχρι σήμερα η Pixar έχει συμπεριλάβει στις ταινίες της ελάχιστους LGBTQ χαρακτήρες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μία ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Out», που κυκλοφόρησε μόνο στο Disney+ και αφορά την ιστορία ενός gay άνδρα που προσπαθεί να κάνει come out στους γονείς του. Επίσης, στην ταινία του 2020 «Φύγαμε» υπήρχε επίσης ο πρώτος ανοιχτά gay χαρακτήρας.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader