Στη Φλόριντα νέο νομοσχέδιο απαγορεύει τον διάλογο για ΛΟΑΤΚΙ σε σχολεία

Στη Φλόριντα νέο νομοσχέδιο απαγορεύει τον διάλογο για ΛΟΑΤΚΙ σε σχολεία

Μαθητές διαμαρτύρονται και χαρακτηρίζουν το μέτρο ως μεροληπτικό και άστοχο

Μια είδηση - που δε θα έπρεπε να υφίσταται το 2022 - μάς έρχεται από την Φλόριντα, καθώς ψηφίστηκε ένα νέο νομοσχέδιο που απαγορεύει τον διάλογο για ΛΟΑΤΚΙ σε σχολεία.

Όπως πληροφορούμαστε, βουλευτές της Φλόριντα των ΗΠΑ, ενέκριναν χθες Τρίτη (8/3), το νομοσχέδιο που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών και με το οποίο θα απαγορεύεται η συζήτηση σε σχολικές τάξεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά και την ταυτότητα φύλου, με αρκετούς μαθητές να διαμαρτύρονται και να χαρακτηρίζουν το μέτρο ως μεροληπτικό και άστοχο. 

Διάβασε Επίσης: Drag queen σε σχολείο του Λονδίνου δίδαξε στα παιδιά χορό και προκάλεσε αντιδράσεις

Το νομοσχέδιο της Φλόριντα απαγορεύει τη διδασκαλία στα δημόσια σχολεία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου για τους μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την τρίτη τάξη, δηλαδή στις ηλικίες από 5 έως 9 ετών περίπου.

Το νομοσχέδιο αποκαλείται από τους αντιπάλους του ως «μη λες την λέξη ομοφυλόφιλος», ενώ έχει διχάσει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς διαφωνώντας μεταξύ τους για το τι πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία σχετικά με τη φυλή και το φύλο. 

Διάβασε Επίσης: Σειρά που προβλήθηκε στο Netflix μεταφέρεται στην ελληνική τηλεόραση 

Οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι το νομοσχέδιο περιθωριοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και -εύλογα - υποστηρίζουν ότι τέτοιες πολιτικές θα βλάψουν την κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των queer. Αντίθετα, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί φέτος, έχει δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή του σε αυτό που επίσημα ονομάζεται νομοσχέδιο για τα «Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση». Ο ΝτεΣάντις και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θέλουν να δώσουν στους γονείς περισσότερο έλεγχο για το τι μαθαίνουν τα μικρά παιδιά στο σχολείο.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader