Λούβρο: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα

Λούβρο: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα

Απίστευτο περιστατικό στο μουσείο του Λούβρου

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι όταν άντρας μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο, πέταξε μια τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα.

Η τούρτα δεν προκάλεσε κάποια ζημιά στον πίνακα, καθώς κατέληξε στο προστατευτικό τζάμι του πίνακα. Ωστόσο, το περίεργο συμβάν έγινε γρήγορα viral.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης ήταν ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι που φορούσε περούκα. Προς έκπληξη των άλλων παρευρισκόμενων, ο άνδρας ξαφνικά σηκώθηκε, πλησίασε την Τζοκόντα και πέταξε την τούρτα.

 

Οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του μουσείου έσπευσαν να απομακρύνουν τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ όσοι ήταν παρόντες συνέχισαν να φωτογραφίζουν ασταμάτητα και παρά το απρόσμενο γεγονός το περιστατικό δεν κλιμακώθηκε. 

Διάβασε Επίσης: Φίλοι βγήκαν για χαλαρό ποτάκι και κατέληξαν στην Ίμπιζα

Όπως φαίνεται σε μερικά από τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social media, οι υπάλληλοι της ασφάλειας του Λούβρου έσπευσαν να απομακρύνουν τον δράστη από το κτίριο και να καθαρίσουν το τζάμι. Ο δράστης καθώς απομακρύνεται από το σημείο, φωνάζει ότι “οι καλλιτέχνες πρέπει να σκεφτούν τη γη και τον πλανήτη”, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο σκοπός του πετώντας την τούρτα στον πίνακα. 

 

 

Διάβασε Επίσης: Η γαλλική, αστυνομική σειρά “The Perfect Mother” αξίζει μια θέση στη λίστα σου

Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα κατά του πίνακα. Τη δεκαετία του 1950 ένας άνδρας πέταξε θειικό οξύ, ένας Βολιβιανός φοιτητής πέταξε μία πέτρα κατά του πίνακα, ενώ το καλοκαίρι του 2009 ένας Ρώσος τουρίστας πέταξε ένα φλιτζάνι τσάι στον πίνακα. 

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader