Μα ήντα που έπαθε με τα κυπριακά ο Αβέρωφ;

Μα ήντα που έπαθε με τα κυπριακά ο Αβέρωφ;

Πανδημία συν διαδίκτυο ίσον ματζόρε αλλαγές στις προεκλογικές εκστρατείες κομμάτων και υποψηφίων. 

Και τι δεν είδαν τα μάτια μας το τελευταίο διάστημα που, απ’ όλα έχει ο μπαξές, με τον αριθμό-ρεκόρ των 658 υποψηφίων να μην ξεπερνιέται εύκολα. Κάθε γειτονιά της Κύπρου και ένας υποψήφιος. Πίσω στην προεκλογική, που παίζει πλέον την μπάλα της στο τερέν του διαδικτύου, όλα είναι επιτρεπτά, αν όχι για την αισθητική μας, τουλάχιστον για τον αλγόριθμο. 

Η απάντηση στην εξίσωση “πανδημία συν διαδίκτυο” θα μπορούσε κάλλιστα και πειραγμένα να ήταν η ατάκα “αν δεν μπορείς να πας στον καφενέ και τον σύλλογο, ο καφενές και ο σύλλογος έρχονται σε ‘σένα”. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Των εμβολίων οι κυπριακές φυλές*


Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, παλιά καραβάνα, δεν εμπίπτει σε αυτή την νεοκατηγορία των νεουποψήφιων. Παρόλα αυτά οφείλουμε να το πούμε ότι έπαθε κομματάκι ίντερνετ, λόγω της πιο πάνω συνθήκης ή, ίσως, κι επειδή δεν του βγαίνουν τα κουκιά στο μέτρημα.  

Ο Αβέρωφ που, σε κάθε του ομιλία, έφερνε σε αυστηρούλη φιλόλογο παλαιάς κοπής που αργά -πολύ αργά κάποιες φορές- και με ύφος χιλίων Καβάφηδων ανέλυε ζητήματα όπως το σχολικό λεωφορείο (βλ. επικό και αλησμόνητο βίντεο πιο κάτω) μάς τα γύρισε. 

 

Στο πιο πρόσφατό του βίντεο, έχουμε πόλα σέλα την χρήση της κυπριακής διαλέκτου (με προφορά καλαμαρά ηθοποιού σε κυπριακό σκετς) και με μπόνους τον… υποτιτλισμό στα νέα ελληνικά, σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα κυπριακά του.

Enjoy! 

 

Loader