Των εμβολίων οι κυπριακές φυλές*

Των εμβολίων οι κυπριακές φυλές*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

Η ψυχοδιεπιστημονική ομάδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία συστάθηκε για να μελετήσει τις φυλές των εμβολιασμένων, έχει συντάξει και δημοσιοποιήσει σχετικό οδηγό κάτω από τον γενικό τίτλο “Των εμβολίων οι κυπριακές φυλές”

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες, τα ocd και τις ψυχώσεις του δοκιμαζόμενου λαού μας, η διεπιστημονική αυτή ομάδα έχει καταλήξει στον παρακάτω διαχωρισμό, με υπευθυνότητα, συνέπεια και, βεβαίως, άκρατη επιστημοσύνη. 


Σημείωση: Παρακαλούμε όπως αναγνώσετε το πιο κάτω ξερνώντας και ξεπερνώντας την πολιτική ορθότητα της εποχής και τοποθετώντας στο αυτόματο αρωματικό χώρου σας, μυρωδιά από έντυπα των 90s.  


Η φυλή των Φαιζερίστας

Οι φλώροι της εμβολιαστικής υπόθεσης που μπήκαν στην πύλη από τις 6:30 το πρωί κάνοντας συνέχεια refresh με αποτέλεσμα να ρίξουν το άμοιρο το σύστημα. Εντέλει κατάφεραν να κλείσουν το πολυπόθητο Pfizer γιατί, σύμφωνα με την Μαρουλλού του Facebook, είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί από τον Μάρτη του 2020.

Κύριοι πολέμιοι του άστρα ζένεκα, μόλις πέτυχαν την εγγραφή τους ήταν σαν να κέρδισαν επταψήφιο στον τζόκερ. Όταν τους ρωτούν τι εμβόλιο έβαλαν, απαντούν φάιζερ με το ίδιο ύφος που θα απαντούσαν έκανα μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ στην ερώτηση που σπούδασαν. Νιώθουν πιο σέιφ απ’ όλους, το βλέπεις στο μάτι τους, το ίδιο μάτι που γούρλωσε μόλις έπιασε το αυτί του ότι μπορεί να παίξει τρίτη δόση.

Σύμφωνα με την Μαρουλλού του Facebook, είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί

Τους φαιζεράδες τους κοιτάζουν συνήθως οι αστραζένεκας με ύφος αλήτη και χαμογελούν μόλις τους ταυτοποιήσουν κι αυτό γιατί οι ίδιοι νιώθουν την επανάσταση να καίει τα σωθικά τους ενώ αυτοί οι φλώροι ανέβηκαν με ανελκυστήρα την ανοσία.

Ο φαιζεράς είναι εκείνος που έστελνε όλα του τα μηνύματα στο 8998, πληρώνει την άδεια κυκλοφορίας του τη μέρα που ανακοινώνεται η ανανέωσή της και κουβαλά πάντα στο νεσεσέρ παραλίας -χωρίς πέτρες- όλες τις κρέμες για τσίμπημα τσούχτρας, καρχαρία ή μονόκερου.    64

Η φυλή των Αστραζένεκας

Οι αστραζένεκας είναι οι σύγχρονοι ιππότες του επίγειου διαστήματος 2021. Η πίστη τους να πιστέψουν στην επιστήμη τούς έβαλε στο τριπάκι να κλείσουν σχεδόν επίτηδες το συγκεκριμένο εμβόλιο και μαζί τα αυτιά τους σε ό,τι μιντιακό τους χαλάει τη ζαχαρένια.

Η μόνη μουρμούρα που μπορεί να ακούσεις αφορά στο διάστημα που μεσολαβεί απ’ τη πρώτη στη δεύτερη δόση αλλά τίποτε δεν τους σταματά απ’ την αντιμιντιακή εμβολιαστική θυσία στον βωμό της κανονικότητας.

Είχαν πυρετό απ’ το απόγευμα μέχρι το βράδυ αλλά “ρε φίλε, εξυπνησα περτίτζι την επομένη”.

Οι αστραζένεκας βεβαία, στο διάστημα που μεσολάβησε, έσπασαν με τον γνωστό δηκοϊκό  τρόπο σε περαιτέρω φυλές. Κι αυτό γιατί οι μικρότεροι ηλικιακά, έστω κι αν δεν το επέλεξαν, αυτό θα πάρουν γιατί αυτά έχουμε ρε δεύτερα αδέλφια-που-φορούν-τα-ρούχα-του-μεγάλου. Κατά τα άλλα οι αστραζένεκας, με όλη τη λάσπη που ρίχνουν οι διάφοροι στο εμβόλιό τους, διατηρούν την πρωτιά σε selfies που φέρουν την επωνυμία του γιατί, αν δεν, είναι σαν να μην το βάλανε.

Οι μισοί μετά την πρώτη δόση είχαν πυρετό απ’ το απόγευμα μέχρι το βράδυ αλλά “ρε φίλε, εξυπνησα περτίτζι την επομένη”. Θα τους σέβεστε, είναι η εμπροσθοφυλακή στον πόλεμο, είναι αυτοί που θα βγουν στον πάσσαλο της ΑΗΚ να κατεβάσουν το γατάκι, είναι οι άστραζένεκας, τιμή τους και καμάρι τους. Οι άλλοι άστραζένεκα, οι μικρότεροι, να μην μιλούν και να φάνε ό,τι έμεινε στο ψυγείο.     54

Η φυλή των Μοντερνίστας 

Πρέπει με κάποιο τρόπο να στηρίξουμε και να αγκαλιάσουμε και αυτά τα πλάσματα, τους μειλίχιους Κλαρκ Κεντ που είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να μεταμορφωθούν σε Σούπερμαν, γιατί η πολιτεία τους το χρωστάει. Εμβολιάστηκαν με την επωνυμία που αν ήταν μάθημα σε πανεπιστήμιο θα ήταν “Ιστορική ανάλυση των πολεμικών συρράξεων στην Αυστραλία”.

Αυτοί οι ήπιοι και άηχοι τύποι, που δεν έχουν πειράξει μυρμηγκάκι στη ζωή τους, είναι οι ίδιοι που όταν κάνουν αιμοδοσία δεν το ποστάρουν στο ίνσταγκραμ. Που αν αργήσει το ραντεβού τους στον καφέ, δεν θα χαζεύουν το facebook στο κινητό τους αλλά θα βλέπουν τα φύλλα να χορεύουν ρυθμικά στον απέναντι θάμνο απ’ το γλυκό αεράκι του Μαΐου.

Αν ήταν μάθημα σε πανεπιστήμιο θα ήταν “Ιστορική ανάλυση των πολεμικών συρράξεων στην Αυστραλία”.

Η ήρεμη δύναμη των παραγκωνισμένων εμβολιασμένων αφού η ερώτηση παραμένει “Φάιζερ ή Άστραζενεκα;”.

Οι  μοντερνίστας είναι καλά πλάσματα, θα τους ψήφιζες για προέδρους στην εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού σου και τις Κυριακές πολύ θα ήθελες να φας σούβλα στο σπίτι τους, με ρίγανη και με φύλλα λεμονιάς και δεντρολίβανου να σιγοκαίνε στα κάρβουνα για να κάνουν το αρνί infuse.   1233

Η φυλή των Τζονσόνιανς 

Μονοδοσικοί, τσακμπαμίτες, κωλοβαρέστρες. Είναι οι τύποι που θα σου κορνάρουν στον δρόμο στο πρώτο νανοδευτερόλεπτο που άναψε το πορτοκαλί και δεν πάτησες γκάζι. Έχουν κάνει το χιουμοράκι τους τόσες φορές με την ατάκα “Όχι άλλα δάκρυα” παρόλο που πριν κανένα εξάμηνο έμαθαν ότι η εταιρεία που φτιάχνει τα σαμπού φτιάχνει και εμβόλια.

Νιώθουν πολύ cool & sexy επειδή ποσπάστηκαν με τη μία δόση και συνήθως τρολάρουν τους φαιζεράδες, γιατί στους αστραζένεκας έχουν ένα κρυφό σεβασμό. Είναι οι τύποι που όταν κάνουν drive through στο μακντόναλτς δεν έχουν ανάγκη να διαβάσουν το μενού στην πινακίδα, το ‘ξερουν απ' έξω και είναι οι ίδιοι που όταν πέφτει κάφτρα στον καφέ τους χαμογελούν και συνεχίζουν να το πίνουν κανονικά.

Ολίγον τι τους ενδιαφέρει η συζήτηση για τους πυρετούς, παρόλο που εκείνη τη μέρα έβλεπαν Chef’s Table τον Alain Passard και κοιμήθηκαν μόλις άκουσαν ότι γύρισε το εστιατόριό του vegan και έβγαλαν ήρεμα την νύχτα. Αν ενημερωθούν εντέλει ότι μαζί με το εμβόλιο τούς έβαλαν και τσιπάκι, θα πάνε αυτοβούλως πίσω στο εμβολιαστικό κέντρο να τους βάλουν κι απ’ το άλλο χέρι ζητώντας να περιέχει και GPS γιατί είναι οι ίδιοι που για να βγουν από Άγιο Δομέτιο στα φώτα Καλησπέρα αντί να πιάνουν την Μακαρίου παιρνούν από Χαλεπιανές.

Πριν κανένα εξάμηνο έμαθαν ότι η εταιρεία που φτιάχνει τα σαμπού φτιάχνει και εμβόλια.

Είναι οι τύποι που θα κλείσεις να πας Αύγουστο διακοπές μαζί τους και θα περάσεις καλά.   11

Η φυλή των Σπουτνικών 

Το πολυαναμενόμενο εμβόλιο απέκτησε στην Κύπρο φυλή πριν καν αποκτήσει έγκριση. Οι σπουτνικάδες ανήκουν συνήθως στο ηλικιακό γκρουπ των 60 και πάνω, έχουν σπουδάσει θετικές επιστήμες στην πρώην Σοβιετική Ένωση και αναμένουν το εν λόγω εμβόλιο να τιμά την ισοτιμία, την ισονομία, την αδελφοσύνη και την δίκαιη κατανομή των αντισωμάτων.

Το πολυαναμενόμενο εμβόλιο που απέκτησε φυλή πριν καν αποκτήσει έγκριση.

Η εν λόγω φυλή αναμένει το ρωσικό θαύμα να μπει όπως την 9η Μαΐου μέσα στο σώμα της και να νικήσει τον χιτλεροφασισμό της πανδημίας. 

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν επιστημονική γνώση και ουδεμία σχέση έχουν με την πανδημία, τα εμβόλια ή τους φιλήσυχους πολίτες της χώρας Κύπρου. 

Loader