Κύπρος: Ξεχύνονται στους δρόμους για παραπαιδεία οι οργανωμένοι γονείς*

Κύπρος: Ξεχύνονται στους δρόμους για παραπαιδεία οι οργανωμένοι γονείς*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Τεράστια και άνευ προηγουμένου αναμένεται να είναι η προσέλευση στη σημερινή διαμαρτυρία για την παραπαιδεία και τις ισότιμες ευκαιρίες μάθησης που διοργανώνουν στους δρόμους της Λευκωσίας οι οργανωμένοι γονείς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οργανωμένου συντάκτη, βασικά αιτήματα στην τεράστια διαμαρτυρία θα είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ο τερματισμός της παραπαιδείας, αφού όπως ενδεικτικά σημειώνεται στην πρόσκληση για τη σημερινή επανάσταση «οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πάει άλλο να πηγαίνουν όλα τα χρήματα γονέων και κηδεμόνων στα φροντιστήρια. Τι θα γίνει επιτέλους, θα λειτουργήσουν ποτέ τα σχολεία μας όπως πρέπει;» υπογραμμίζεται.

To γνωστό σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη σημερινή διαμαρτυρία «δεν θα συνδεθεί όμως με τον Κολοκοτρώνη και τις μάσκες προστασίας επειδή έχουμε πανδημία», μας λέχθηκε χαρακτηριστικά αλλά «θα έχει να κάνει με τον τερματισμό της παραπαιδείας και τις ισότιμες ευκαιρίες μάθησης».

Η προχθεσινή επανάσταση με τον Κολοκοτρώνη και τις μάσκες υπήρξε απλώς η αφορμή, σημειώνεται.

«Καθίσαμε και σκεφτήκαμε ότι αφού οργανωθήκαμε που οργανωθήκαμε ως γονείς, ας κάνουμε και μια μεγάλη διαμαρτυρία για τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης. Η πραγματικότητα είναι πως ποτέ προηγουμένως δεν το έχουμε πράξει, τόσο οργανωμένα», επισημάνθηκε.

Πέραν της μεγάλης ανάγκης το δημόσιο σχολείο να προσφέρει στους μαθητές τα απαραίτητα ούτως ώστε να μην χρειάζεται να σπαταλούν τη μισή τους ζωή και όλα τα χρήματα των γονιών τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια τα απογεύματα, στη μεγάλη διαμαρτυρία που θα γίνει σήμερα το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τεθούν και ζητήματα όπως η αποτελεσματικότερη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχολικός εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η βία στην οικογένεια και η εκκωφαντική απουσία του κοινωνικού κράτους από τα σχολεία μας.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader