9 στα 10 κυπριόπουλα ξέρουν γιατί δεν πήγαν σχολείο σήμερα*

9 στα 10 κυπριόπουλα ξέρουν γιατί δεν πήγαν σχολείο σήμερα*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και χαρμόσυνα είναι τα αποτελέσματα παγκύπριας έρευνας που δημοσιεύτηκε σήμερα για εθνικές και άλλες επετείους, αφού σύμφωνα με τον εθνικοτονωτικό μας συντάκτη, 9 στα 10 κυπριόπουλα ξέρουν πολύ καλά τι γιορτάζουμε σήμερα και τα σχολεία έκλεισαν.

Είναι εντυπωσιακό, επισημαίνει στο επετειακό του ρεπορτάζ ο εθνικοτονωτικός μας συντάκτης, η διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία «πετά» και η γνώση για τις βασικές σελίδες της είναι κοινό βίωμα και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία της μαθητιώσας νεολαίας μας.

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων και κάλυψε ένα πολύ ικανοποιητικό δείγμα από όλες τις επαρχίες της νήσου, διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όλοι σχεδόν οι ερωτώμενοι μαθητές γνώριζαν, λεπτομερώς κιόλας, για την περίφημη εποποιϊα του 1940 και τη σημασία της αντίστασης απέναντι στον φασισμό ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί που μπέρδεψαν τη σημερινή επέτειο με την επανάσταση του 1821, τον Κολοκοτρώνη και τη Μπουμπουλίνα.

Το σημαντικότερο, υπογραμμίζει ο εθνικοτονωτικός μας συντάκης, όπως διαφάνηκε μέσω της πολυσέλιδης έρευνας, οι μαθητές φαίνεται να έχουν αναπτύξει μία πολύ υγιή κριτική σκέψη, μακριά από εθνικιστικές φανφάρες και ρατσισμό.

Κανείς τους σχεδόν δεν αγνοεί γιατί τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα, καταλήγει το ρεπορτάζ.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader