Μάσκα: Ο φερετζές του ιού

Μάσκα: Ο φερετζές του ιού

Είναι η μάσκα αρκετή;

Είναι τα μέτρα (πρόστιμο της τάξεως των €300) αρκετά ή σε χώρους όπου ο κόσμος συνωστίζεται οφείλουμε να κάνουμε καλύτερο συντονισμό; 


Γράφει ο Νικόλας Πέτρου 


Οι εικόνες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν την κατάσταση στα αεροδρόμια της χώρας μας είναι αν μη τι άλλο τραγικές.

Από τους ταξιδιώτες ζητείται να φοράνε μάσκα αλλα δεν υπάρχει τρόπο να τους συντονίσουμε έτσι ώστε να μην δημιουργούν συνωστισμό και να βρίσκονται ουσιαστικά ο ένας πάνω στον άλλο; 

Είναι αρκετά τα γκισέ των εταιρειών που λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο;   

Ο Υπουργός Μεταφορών συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη μετά από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αφότου ο ίδιος παρευρέθηκε στο αεροδρόμιο την ίδια μέρα αλλά δήλωνε ότι όλα βαίνουν καλώς. 

Πρόκειται βέβαια για τις εικόνες από τον χώρο αφίξεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας που δεν μπορούσαν παρά να σημάνουν συναγερμό στις Αρχές. 

Στη σημερινή σύσκεψη λοιπόν, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Γιάννης Καρούσος θα πρέπει να λύσει ένα πρόβλημα που έπρεπε ως κράτος να το είχαμε προβλέψει και όχι να ερχόμαστε τώρα να το "θεραπεύουμε".  

Να υπενθυμίσουμε ότι σε τρεις μέρες, και γιατί όχι από σήμερα δεν καταλάβαμε, η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β ενώ αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Το ερώτημα, παρόλα αυτά, παραμένει: Είναι η μάσκα ο φερετζές του ιού ή/και πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα από τους αρμόδιους;

Ας μην τα ρίχνουμε όλα πάνω στους "ασυνείδητους" πολίτες. 

Loader