Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Τι προϋποθέτει η υποβάθμιση στην Β' κατηγορία

Πολύ σημαντική εξέλιξη προκύπτει με την αλλαγή κατηγορίας της Ελλάδας μετά και την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. 

Σαφώς και αφορά χιλιάδες Κύπριους ταξιδιώτες που έκλεισαν ή προγραμματίζουν διακοπές στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Τονίζουμε ότι η αλλαγή θα ισχύσει από την Πέμπτη 6 Αυγούστου. 

Μάθε εδώ τι ισχύει με το τεστ στο αεροδρόμιο. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάσκα: Ο φερετζές του ιού

Όλα τα νέα μέτρα - 3 μέτρα ειδικά για Λεμεσό


Τι σημαίνει η υποβάθμιση της Ελλάδας στην Β’ κατηγορία;

Πρακτικά λοιπόν η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι, όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Κύπρο από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Αυγούστου, θα πρέπει να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

Δυνατότητα για τεστ κατά την άφιξη στην Κύπρο για Κύπριους και νόμιμα διαμένοντες στην ΚΔ

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. 


Τι κάνουν τόσα κρουαζερόπλοια στο αγκυροβόλιο Λεμεσού;


Σημειώνεται ότι το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους και επιπλέον τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θετική στον Covid ιερόδουλη σε ελληνικό νησί


Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Πηγή 

Loader