Matt Mullenweg: Είναι ο καλύτερος CEO - Δίνει το ελεύθερο στους εργαζόμενους του να δουλεύουν όποτε θέλουν

Matt Mullenweg: Είναι ο καλύτερος CEO - Δίνει το ελεύθερο στους εργαζόμενους του να δουλεύουν όποτε θέλουν

Το ιδιαίτερο μοντέλο που χρησιμοποιεί

Κι όμως! Ο Matt Mullenweg θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο καλύτερος CEO μιας και χρησιμοποιεί σύγχρονους τρόπους εργασίας.

Ο Matt Mullenweg είναι CEO της εταιρείας Automattic που φιλοξενεί 1.876 υπαλλήλους σε 97 χώρες, που εργάζονται σε ασύγχρονη βάση, δηλαδή αποφασίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα τους.

Ο τρόπος λοιπόν που η εταιρεία λειτουργεί, είναι κυρίως με γραπτή επικοινωνία και με blog για να κρατά ενημερωμένους τους εργαζομένους της. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, λιγότερα meetings και δια ζώσης συζητήσεις.

Διάβασε Επίσης: Αυτές οι χώρες απαγορεύουν στα αφεντικά να ενοχλούν τους υπαλλήλους εκτός ωραρίου 

«Συχνά λέμε “πρέπει να είσαι στο γραφείο σου αυτή την ώρα”. Ποιος ενδιαφέρεται; Ο πελάτης σας δεν αγοράζει πόσες ώρες την ημέρα βρίσκονται οι άνθρωποι στα γραφεία τους. Το παλιό μοντέλο σπαταλούσε τον χρόνο των ανθρώπων», έχει δηλώσει ο CEO.

Λόγω της πανδημίας, αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχο μοντέλο εργασίας. Ο Matt τονίζει πως: «Πιστεύω ότι το υβριδικό μοντέλο θα εκλείψει φυσικά. Πολλές εταιρείες πληρώνουν για γραφεία και θέλουν απλά να τα αξιοποιήσουν. Είναι σαν να τρως υπερβολικά στον μπουφέ, μόνο επειδή ήδη έχεις πληρώσει. Η δουλειά αφορά τη συνεργασία, όχι να το κάθονται όλοι σε ένα γραφείο με ακουστικά, κοιτάζοντας μια οθόνη. Πιστεύω θα κοιτάμε πίσω και θα λέμε “Το κάναμε αυτό;”. Γιατί τους αναγκάζουμε να είναι στο ίδιο κτίριο; Από την εμπειρία μας, η ικανότητα να βρεις απίστευτα ταλέντα έχει ξεπεράσει το κόστος του να μην είμαστε μαζί κάθε ημέρα».

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader