Το μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη αξίας 600 εκατ. δολαρίων ψάχνει ιδιοκτήτη

Το μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη αξίας 600 εκατ. δολαρίων ψάχνει ιδιοκτήτη

Το Αzzam "έσπασε" το ρεκόρ του ακριβότερου γιοτ στον κόσμο

Νέο ιδιοκτήτη μπορεί να αποκτήσει σύντομα το μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη, το Azzam, αρκεί να βρεθεί άτομο που να μπορέσει να ξοδέψει πάνω από 600 εκατ. δολάρια για να το αποκτήσει.

Το σούπερ γιοτ Αzzam, που σημαίνει στα αραβικά «αποφασιστικότητα», έσπασε αμέσως το ρεκόρ του ακριβότερου γιοτ στον κόσμο όταν ναυπηγήθηκε το 2013, εκτοπίζοντας από την κορυφή το περίφημο Eclipse, του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς η αξία του εκτιμήθηκε στα 605 εκατ. δολάρια και χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Το μήκους σχεδόν 180 μέτρων και χωρητικότητας 14.000 τόνων -όσο ζυγίζουν περίπου 1.750 αφρικανικοί ελέφαντες- διαθέτει μηχανή εξοπλισμένη με δύο τουρμπίνες αερίου και δύο ντιζελοκίνητες, παράγει την εντυπωσιακή ισχύ των 94.000 ίππων, που του επιτρέπει να πιάσει τους 40 κόμβους την ώρα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 100 άτομα, εκ των οποίων τα 60 μέλη του πληρώματος.

Το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του κόσμου είναι τόσο μεγάλο, που οι κατασκευαστές του υπολόγισαν ότι αν είχε αναλάβει τη ναυπήγησή του ένα και μόνον άτομο, θα έπρεπε να πιάσει δουλειά το 1737 π.Χ.!


Όποιος αποφασίσει να το αγοράσει, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν θα το μετανιώσει, αφού το Azzam προσφέρει εκτός από πρεστίζ και άφθονη πολυτέλεια, με πισίνες, δωμάτιο εξάσκησης στο γκολφ, γυμναστήριο, ελικοδρόμιο και ιδιωτικά μίνι υποβρύχια. Σύμφωνα δε με το Boat International, τα έπιπλα στο σούπερ γιοτ με το βασιλικό παρελθόν φέρουν περίπλοκες λεπτομέρειες και είναι στολισμένα με τόσα μαργαριτάρια, που η ποσότητά τους ισοδυναμεί με την παγκόσμια ετήσια παραγωγή μαργαριταριών.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader