Μελέτη διαπίστωσε ότι οι εκατομμυριούχοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στον κίνδυνο και είναι συναισθηματικά σταθεροί

Μελέτη διαπίστωσε ότι οι εκατομμυριούχοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στον κίνδυνο και είναι συναισθηματικά σταθεροί

Οι ερευνητές όρισαν τον «εκατομμυριούχο» ως κάποιον με καθαρή περιουσία τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ

Νέα μελέτη στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών και στο Πανεπιστήμιο του Munster διαπίστωσε μερικά πράγματα για τους εκατομμυριούχους.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι εκατομμυριούχοι, ειδικά οι αυτοδημιούργητοι, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στον κίνδυνο και να είναι πιο συναισθηματικά σταθεροί, ανοιχτοί, εξωστρεφείς και φιλότιμοι από τους άλλους.

«Είναι η πρώτη μελέτη που περιγράφει την προσωπικότητα των εκατομμυριούχων χρησιμοποιώντας αξιόπιστα δεδομένα», λέει η Mitja Back, καθηγήτρια ψυχολογίας.

Διάβασε Επίσης: Bill Gates: Η ιδέα του που κοστίζει 1 δις. δολάρια και αφορά τις πανδημίες του μέλλοντος

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από τεστ προσωπικότητας σε περισσότερα από 20.000 άτομα. Από τα τεστ προσωπικότητας που μελέτησαν, περισσότερα από 1.000 αφορούσαν εκατομμυριούχους.

Τα τεστ αξιολόγησαν αυτά που, οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ως τα «Μεγάλα Πέντε» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας: νευρωτισμός, εξωστρέφεια, ανοιχτός σε εμπειρίες, το να είσαι ευχάριστος και ευσυνειδησία. Οι ερευνητές λένε ότι χαρακτηριστικά όπως η ανοχή στον κίνδυνο, η συναισθηματική σταθερότητα και η εξωστρέφεια ήταν ιδιαίτερα εμφανή στους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους και «λιγότερο έντονα» σε άτομα που κληρονόμησαν τις περιουσίες τους.

Διάβασε Επίσης: Halftime: Το ντοκιμαντέρ για την Jennifer Lopez έρχεται στο Netflix

Όσο μεγαλύτερος ήταν ο πλούτος, τόσο πιο έντονα ήταν αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, σύμφωνα με την μελέτη.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader