Μοναδικές κούκλες που μοιάζουν στα παιδιά που τις χρειάζονται

«Α doll like me»: Η Amy φτιάχνει τις πιο ξεχωριστές κούκλες 

Κάθε πάνινη κούκλα είναι μοναδική και μοιάζει στο παιδί που θα την παραγγείλει. «Γιατί κάθε παιδί πρέπει να έχει μια κούκλα που να του μοιάζει» σημειώνει η ίδια στην σελίδα της «A doll like me» στο Facebook.

Η Amy Jandrisevits, είναι μια πρώην κοινωνική λειτουργός σε μονάδα παιδιατρικής ογκολογίας και καταλαβαίνει πολύ καλά πόσο θεραπευτικό είναι για τα παιδιά να παίζουν με τις κούκλες τους. Πόσο μάλλον όταν η κούκλα που παίζουν τους μοιάζει!

Οι ξεχωριστές κούκλες της, μοιράζουν χαμογέλα και αισιοδοξία σε όλο τον κόσμο. Σε παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας, σε παιδιά με αναπηρία, αλλά και σε παιδιά που απλώς θέλουν να έχουν την κούκλα που τους μοιάζει.

Η κάθε κούκλα είναι χειροποίητη, ξεχωριστή και σχεδόν πανομοιότυπη με το παιδί για το οποίο κατασκευάστηκε, ώστε να ταιριάζει με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τα θέματα υγείας που έχει και την εθνικότητά του. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και έχει δεχτεί μεγάλη αποδοχή από όλο τον κόσμο.

Η κάθε κούκλα κοστίζει περίπου 100 δολάρια, αν όμως η οικογένεια δεν έχει τα χρήματα να την πληρώσει, η Amy Jandrisevits αναλαμβάνει να τα καλύψει, έχοντας δημιουργήσει μια GoFundMe καμπάνια που συγκεντρώνει χρήματα ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό.

Μέχρι στιγμής, η ίδια έχει φτιάξει περισσότερες από 300 κούκλες και κάθε πάνινη κούκλα χρειάζεται περίπου 7 ώρες για να κατασκευαστεί.

«Κάθε κούκλα έχει μια ιστορία να πει και νιώθω πολύ ευγνώμων που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας» σημειώνει η Amy, η οποία ξεκίνησε το υπέροχο πρότζεκτ της το 2015.

«Είναι δύσκολο να λες σε ένα παιδί ότι είναι όμορφο, αλλά να μην βλέπει τίποτε γύρω του που να του μοιάζει» τονίζει η Amy και απώτερος σκοπός της είναι να δίνει όλες τις κούκλες της δωρεάν σε παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

 

 

 

 

 

 

Πηγή