Το μυστήριο που προσπαθούν να λύσουν ερευνητές σχετικά με τους ανθρώπους που δεν κολλούν κορωνοϊό

Το μυστήριο που προσπαθούν να λύσουν ερευνητές σχετικά με τους ανθρώπους που δεν κολλούν κορωνοϊό

Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε με νεαρή που δεν έχει κολλήσει ποτέ μέχρι σήμερα

Ένα 22χρονο κορίτσι φαίνεται να είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν κολλούν κορωνοϊό, έπειτα από πείραμα που πραγματοποιήθηκε.

Η Hoebe Garrett οργάνωσε ένα πάρτι όπου αργότερα οι καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί εκτός από την ίδια. «Νομίζω ότι έχω εκτεθεί εν γνώσει μου περίπου τέσσερις φορές». Η ίδια πέρσι τον Μάρτιο πήγε σε δοκιμασία εσκεμμένης πρόκλησης κορωνοϊού.

Διάβασε Επίσης: Instagram: Προσθέτει υπότιτλους στα βίντεο του

Ειδικοί έσταξαν σταγόνες με τον ιό μέσα στη μύτη των συμμετεχόντων, ωστόσο ο οργανισμός της 22χρονης δεν έπαθε τίποτα και δήλωσε: «Είχαμε πολλούς γύρους δοκιμών και διαφορετικές μεθόδους: μπατονέτες στο λαιμό και στη μύτη, άλλα είδη επιχρισμάτων που δεν είχα κάνει ποτέ πριν καθώς και εξετάσεις αίματος, αλλά ποτέ δεν ανέπτυξα συμπτώματα, ποτέ δεν βγήκα θετική».

Από τους 34 που εκτέθηκαν στον ιό μαζί με την 22χρονη, οι 16 δεν ανέπτυξαν λοίμωξη, αν και περίπου οι μισοί από αυτούς βρέθηκαν παροδικά θετικοί σε χαμηλά επίπεδα του ιού, συχνά αρκετές ημέρες μετά την έκθεση. Πιθανώς, αυτό ήταν μια αντανάκλαση του ανοσοποιητικού συστήματος που έκλεισε γρήγορα μια εμβρυϊκή μόλυνση.

Διάβασε Επίσης: Ιστορική απόφαση στην Κολομβία: Το ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε τα non-binary άτομα 

Άγνωστο παραμένει πώς κάποιοι άνθρωποι δεν κολλούν τον ιό. Οι ερευνητές όμως προσπαθούν να εντοπίσουν τον μηχανισμό αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων, τα οποία όχι μόνο προστατεύουν τους ανθρώπους από το να κολλήσουν, αλλά και τους εμποδίζουν να τον μεταδώσουν τον ιό.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader