Το Netflix βάζει τέλος στους “δανεικούς” κωδικούς

Το Netflix βάζει τέλος στους “δανεικούς” κωδικούς

Αν χρησιμοποιείς την πλατφόρμα, τότε αυτό σε ενδιαφέρει

Προσπάθειες για να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών στην πλατφόρμα καταβάλλει το Netflix ξεκινώντας από τρεις χώρες σε Κεντρική και Νότια Αμερική.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η κοινή χρήση κωδικών στην πλατφόρμα από διαφορετικά όμως νοικοκυριά θα συνεπάγεται με επιπρόσθετη χρέωση. 

«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κανείς να μοιραστεί το Netflix», αναφέρει η ανακοίνωση του Netflix.

Διάβασε Επίσης: Facebook: Αλλάζει όνομα το χρονολόγιο του λογαριασμού μας

Συνεχίζοντας λέει: «Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λογαριασμοί που μοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών, επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες για τα μέλη μας». 

Η ανακοίνωση, λοιπόν, επιβεβαιώνει την πρόθεση του Netflix, να μη γίνεται δύο χρήστες που δε μένουν στο ίδιο σπίτι να μοιράζονται τους ίδιους κωδικούς, προτρέποντας τους όμως να πληρώνουν μια επιπλέον χρέωση για αυτό το προνόμιο.  

Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές του Netflix στα πακέτα standard και premium θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν υπό-λογαριασμούς για ακόμη και δύο άτομα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, παρέχοντας τους αυτόνομα προφίλ και δικούς τους κωδικούς πρόσβασης με επιπρόσθετη χρέωση.

Διάβασε Επίσης: Η Google αλλάζει όσα ξέραμε για το Gmail

Η άλλη λειτουργία θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μεταφέρουν πληροφορίες προφίλ, όπως ιστορικό προβολής και εξατομικευμένες προτάσεις, είτε σε νέο λογαριασμό είτε σε «έξτρα δευτερεύοντα λογαριασμό».

Οι νέες ρυθμίσεις κάνουν αρχή πιλοτικά στη Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader