Νταϊάνα: H 19χρονη Ουκρανή που μοιράζεται τη διαφυγή της από τον πόλεμο στο TikTok

Νταϊάνα: H 19χρονη Ουκρανή που μοιράζεται τη διαφυγή της από τον πόλεμο στο TikTok

«Θα δείχνω αυτά τα video στα παιδιά μου και θα τους μιλάω γι' αυτά που ζήσαμε»

Η Νταϊάνα είναι ακόμη ένα θύμα του πολέμου που επικρατεί στην Ουκρανία από τους Ρώσους.

H ίδια, η αδελφή της και η μητέρα της μετά από προσπάθειες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στη Ρουμανία. Πίσω στην πατρίδα τους, άφησαν πατέρα και σύζυγο, χωρίς να ξέρουν εάν θα συναντηθούν ξανά. Τη στιγμή του σκληρού αποχαιρετισμού θέλησαν να αποτυπώσουν με βίντεο στο Tik Tok.

 

@diana_totok

Thank you to Romania ♬ Another love - .

 

Το νεαρό κορίτσι ανέφερε χαρακτηρίστηκα: «Έκλαιγα και έπαθα κρίση πανικού… Ήμουν τόσο απογοητευμένος και φοβισμένος. Ακόμα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος αν θα τον ξαναδώ ή όχι. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχαν gadgets και γυρίσματα… Ήξερα ότι αυτά τα βίντεο θα ήταν ιστορικά. Σκέφτηκα, θα δείξω αυτά τα βίντεο στα παιδιά μου και θα πω ότι αυτό έπρεπε να περάσουμε τα σύνορα».

Διάβασε Επίσης: Love is stronger than war: Το νέο γκράφιτι του CRS για τον πόλεμο στην Ουκρανία (Φωτογραφίες) 

Το βίντεο της Νταϊάνα έχει προβληθεί πάνω από 20 εκατομμύρια φορές. Στο σχετικό βίντεο δείχνει τον πατέρα της ο οποίος ακουμπά το πρόσωπό του στον φράχτη και φιλά τα μέτωπα των κοριτσιών του μέσα από ένα κενό στο σύρμα.

 

@diana_totok I will see you when the war ends #stopputinstopwar #stopputin ♬ good grief by bastille - trinity 🦋

 

 

@diana_totok

Talking to my dad. He’s in Ukraine we’re in Romania 🇺🇦🇷🇴 ♬ original sound - ratherbe.anyoneelse

 

Η ίδια δηλώνει: «Είναι τρελό πόσες προβολές έχουν τα βίντεo μου, αλλά είναι πολύ ωραίο, στην πραγματικότητα, γιατί μαζεύουμε χρήματα. Έβαλα έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό μου στο TikTok μου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν δωρεές. Έχω πολλά μηνύματα στο Instagram… που λένε: Αν γνωρίζετε κάποιον, κάποιον που βρίσκεται στα σύνορα, όπως η Πολωνία, η οικογένειά μου είναι έτοιμη να κάνει οικογένεια».

Διάβασε Επίσης: Ουκρανός είδε τη γυναίκα του και τα παιδιά του νεκρούς στο Twitter και τους αναγνώρισε

Το κορίτσι μαζί με την αδελφή και τη μητέρα της, προσπαθούν να κρατούν επαφή με τον πατέρα της: «Προσπαθούμε να του τηλεφωνούμε τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι περίπου ώρες, για να ξέρουμε ότι είναι ακόμα ζωντανός».

 

Πηγή 

 

Πηγή αναρτήσεων

Loader