Ουκρανός είδε τη γυναίκα του και τα παιδιά του νεκρούς στο Twitter και τους αναγνώρισε

Ουκρανός είδε τη γυναίκα του και τα παιδιά του νεκρούς στο Twitter και τους αναγνώρισε

“Αυτό που εσείς λέτε ειδική στρατιωτική επιχείρηση και εμείς το λέμε πόλεμο”

Απίστευτες είναι οι ιστορίες των άμαχων ανθρώπων από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανιά.

Μια από αυτές είναι και η τραγική ιστορία ενός Ουκρανού που έμαθε ότι η γυναίκα του και τα παιδιά του σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά, όταν είδε μια φωτογραφία με τα πτώματα τους στο Twitter και τους αναγνώρισε.

Διάβασε Επίσης: Μικρό κορίτσι τραγουδάει από καταφύγιο της Ουκρανίας και στέλνει ελπίδα σε όλους

Όπως είπε o Ουκρανός, Σέρχι Περεμπίνις, στους New York Times: «Αναγνώρισα τις αποσκευές, έτσι το κατάλαβα»

Η γυναίκα του, Τατιάνα Περεμπίνις, και τα δύο παιδιά τους, Μικίτα, 18 ετών και Αλίσα, 9 ετών, σκοτώθηκαν στο Ιρπίν, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν. Η φωτογραφία της νεκρής οικογένειας δίπλα σε ένα μνημείο για θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα των New York Times.

Ο Σέρχι είχε πάει να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και έτσι δεν ήταν μαζί με την οικογένεια του. 

«Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να μάθει τι συμβαίνει εδώ» είπε ο Σέρχι, ενώ συνεχίζοντας δήλωσε ότι για να γυρίσει στο Κίεβο αναγκάστηκε να μπει στη Ρωσία και μετά να πετάξει στο Καλίνινγκραντ προκειμένου να περάσει στην Πολωνία. Ο Ουκρανός άντρας είπε στους Ρώσους στρατιώτες στα σύνορα με την Πολωνία «ολόκληρη η οικογένειά μου σκοτώθηκε σε αυτό που εσείς λέτε ειδική στρατιωτική επιχείρηση και εμείς λέμε πόλεμο. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σε μένα, δεν έχω τίποτα να χάσω».

Διάβασε Επίσης: Βρέθηκαν “υβριδικά” στελέχη του κορωνοϊού που συνδυάζουν τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον

Ο Σέρχι δημοσίευσε την ανάρτηση στο Facebook στα ρωσικά, γράφοντας πως η δοκιμασία του είναι «σαν ταινία τρόμου...είναι δύσκολο να τα βλέπεις αυτά όταν η αγαπημένη σου γυναίκα κείτεται σε μια μαύρη σακούλα στο πάτωμα» και τόνισε πως θα αγωνιστεί για να απονεμηθεί δικαιοσύνη.  

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader