Σήμερα ντρεπόμαστε πολύ που είμαστε Κύπριοι

Σήμερα ντρεπόμαστε πολύ που είμαστε Κύπριοι

Ρεσιτάλ χυδαίου κυπριακού ρατσισμού σε βίντεο που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχει ρατσιστικό στερεότυπο που να μην ακούγεται στο δεκάλεπτο βίντεο που άρχισε δυστυχώς να γίνεται viral

Το βίντεο εκτυλίσσεται σε δημόσιο χώρο στάθμευσης, κάπου στη Λάρνακα και σε αυτό έχουν βιντεογραφηθεί τρεις Κύπριες γυναίκες να εκστομίζουν εναντίον γυναίκας από Ρωσία ό,τι πιο προσβλητικό και ό,τι πιο χυδαίο θα μπορούσαμε να ακούσουμε να ξεστομίζεται από άνθρωπο εναντίον άλλου ανθρώπου.

Από φυλετικό και σεξιστικό μέχρι ταξικό ρατσισμό, δεν υπάρχει ποταπό στερεότυπο που να μην έχει εκστομιστεί στο βίντεο από τις τρεις Κύπριες γυναίκες. Μια μάλιστα εξ αυτών φτύνει στο πρόσωπο την κοπέλα από τη Ρωσία.


Κατάθεση έδωσαν και οι 4 γυναίκες


Είναι πολύ τρομακτικό. Το πρώτο και αυθόρμητο σχόλιο μας για την ώρα (είμαστε βέβαιοι πως το βίντεο θα συζητηθεί πολύ) είναι πως θα προτιμούσαμε από τη χώρα μας να φύγουν αμέσως οι τρεις Cyprus Ladies και όχι η κοπέλα που στωικά δέχεται την επίθεση. Θέλουμε βασικά τέτοιες νοοτροπίες, όπως ξετυλίγονται στην πιο φρικιαστική τους μορφή στο βίντεο, να εξαφανιστούν.

Φοβόμαστε πως για να έχουμε φτάσει σε τέτοιο ξεδιάντροπο σημείο, τα πράγματα για σεβαστή μερίδα της κοινωνίας μας έχουν εκτροχιαστεί. Ειλικρινά, ντρεπόμαστε πολύ που μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε κοινή καταγωγή με τις κοπέλες του βίντεο. Για σκοπούς δεοντολογίας, καθώς στο βίντεο φαίνονται πρόσωπα, ακόμη και ανηλίκων, δημοσιεύουμε μόνο το ηχητικό.

Υ.Γ Αν έχετε μικρά παιδιά κοντά σας, απομακρύνετέ τα ή βάλτε ακουστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η αστυνομία είναι ενήμερη και γίνεται διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Όχι, δεν έχουν όλοι οι Κύπριοι τόσο σκοτάδι στη ψυχή τους!

Loader