Όχι, δεν έχουν όλοι οι Κύπριοι τόσο σκοτάδι στη ψυχή τους

Όχι, δεν έχουν όλοι οι Κύπριοι τόσο σκοτάδι στη ψυχή τους

Μακάρι να ήμουν ξένη και να μην κατανοουσα τι έλεγαν στην κοπέλα!

Γράφει η Κούλα Στυλιανού

Το βίντεο με τις τρεις Κύπριες να βρίζουν στο πάρκινγκ μια κοπέλα Ρωσίδα με χαρακτηρισμους που είναι δύσκολο να αναπαραχθούν, καλώντας την να έρθει σπίτι τους να τους καθαρίσει τα τζάμια και εν τέλει να τη φτύνουν, είναι δείγμα αρρωστημένου κυπριακού ρατσισμού απέναντι στους ξένους.

Εδώ: Σήμερα ντρεπόμαστε πολύ που είμαστε Κύπριοι

Έχω παρακολουθήσει όλο το βίντεο και έχω να πω στην κοπέλα από τη Ρωσία ένα μεγάλο συγγνώμη για τον εξευτελισμό που έχει βιώσει στη χώρα μας. Κι ένα μπράβο για την αξιοπρεπή στάση που κράτησε μέχρι το τέλος και που δεν δέχτηκε να μπει σε συζήτηση μαζί τους μετά τον εξευτελισμό. Γιατί οι δύο νεαρότερες (μπροστά στα μάτια της μάνας τους και μπροστά σε δύο μικρότερα παιδιά!), αφού έβρισαν την κοπέλα, όταν ήρθε ένα τρίτο άτομο προσπάθησαν να δείξουν προσωρινά ένα άλλο πρόσωπο προς τα έξω και να καλέσουν οι ίδιες την αστυνομία και να μηνυσουν την κοπέλα (!). Πόσο τραγικό, αλήθεια, αυτό!


δεν γίνεται να μη νιώσεις ανακάτωμα στο στομάχι και ντροπή που αυτές οι γυναίκες μιλάνε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις, που έχεις κοινή γλώσσα μαζί τους


Οχι, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι Κύπριοι έχουν τόσο ρατσιστικό σκοτάδι στην ψυχή τους, μα δεν γίνεται να μη νιώσεις ανακάτωμα στο στομάχι και ντροπή που αυτές οι 3 γυναίκες μιλάνε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις, που έχεις κοινή γλώσσα μαζί τους. Μακάρι να ήμουν ξένη και να μην κατανοουσα τι έλεγαν στην κοπέλα!

Τι γίνεται κι εκεί που λέμε πως πάμε μπροστά ως κοινωνία και αποδεχόμαστε το κάθε διαφορετικό, να έρχεται ένα βίντεο στο YouTube και μια ανάρτηση στο Facebook, να σε γειώνει στην τραγική ρατσιστική κυπριακή πραγματικότητα;

Εξίσου τραγικά είναι σχόλια, κάτω από αναρτήσεις, ατόμων που χαριεντίζονται και αστειεύονται σχετικά με το γεγονός, παρόλο που υποστηρίζουν τη ξένη κοπέλα. Μόνο ντροπή πρέπει και δεν επιτρέπεται ούτε ίχνος σατιρικής διάθεσης.

Loader