Ο Αλκίνοος απάντησε. Μ' ένα τραγούδι

Ο Αλκίνοος απάντησε. Μ' ένα τραγούδι

Γιατί έτσι απαντά η Τέχνη

Όταν ένας πολύ τελευταίος πολιτικός μπλαμπλαρίζει και βρίζει, ένας πολύ πρώτος καλλιτέχνης απαντά. 

Με ένα τραγούδι. 

Πριν από δύο περίπου βδομάδες είχε οδηγηθεί στα άκρα η διαμάχη για το πόσιμο νερό στους Σταγιάτες, μεταξύ των κατοίκων του χωριού και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. 

Οι ντόπιοι ζήτησαν να διαχιεριστούν μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους με τον αγώνα να υποστηρίζεται από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που είχε κυκλοφορήσει και το σχετικό τραγούδι για το Νερό των Σταγιατών.

Η στήριξη του Ιωαννίδη προκάλεσε μάλιστα την έκρηξη του δημάρχου Βόλου που του επιτέθηκε με ύβρεις. 

Η απάντηση του Ιωαννίδη είναι αυτό το βίντεο, με τον καλλιτέχνη, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και τα παιδιά της περιοχής να συναντιούνται στην πλατεία των Σταγιατών και να ηχογραφούν/οπτικογραφούν το τραγούδι - μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όσους στηρίζουν τον αγώνα για ελεύθερα νερά. 

Μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ1 ο καλλιτέχνης είχε δηλώσει: «Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής, 350 χρόνια η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό. Το συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, κάνουν τους τακτικούς χημικούς ελέγχους. Ποτέ κανείς τους δεν διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές». 

Loader