O Elon Musk θέλει την επιστροφή του Trump στο Twitter

O Elon Musk θέλει την επιστροφή του Trump στο Twitter

«Ανόητη και ηθικά λανθασμένη» η απαγόρευση εις βάρος του

Την επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter, Donald Trump, θέλει ο Elon Musk.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να άρει την απαγόρευση στον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στο Twitter μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Musk, ο οποίος δηλώνει «υπέρμαχος της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης», υπέγραψε πρόσφατα τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η διοίκηση του Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της δήλωσης του Musk.

Διάβασε Επίσης: Αναποφάσιστο ζευγάρι έπαιξε “κορώνα ή γράμματα” για το επώνυμο που θα έπαιρναν

Η απαγόρευση στο λογαριασμό του Trump στο Twitter, ο οποίος είχε περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους έγινε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Το «μπλόκο» σημειώθηκε έπειτα από πολυετείς συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο οι εταιρείες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης θα πρέπει να παρακολουθούν τους λογαριασμούς ισχυρών ηγετών του κόσμου και να επεμβαίνουν όπου κρίνεται σκόπιμο. Στον Trump επιβλήθηκε οριστική απαγόρευση από το Twitter λίγο μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Το Twitter επικαλέστηκε «τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» για την απόφασή του.

Η απόφαση αυτή ενίσχυσε τις απόψεις του Trump μεταξύ των υποστηρικτών του, δήλωσε ο Musk, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση «ηθικά λανθασμένη και εντελώς ανόητη».

Διάβασε Επίσης: Πήγαμε στο Ophan Festival και περάσαμε εκπληκτικά

Από την πλευρά του, ο Donald Trump είχε δηλώσει στο Fox News ότι δε θα επέστρεφε στο Twitter ακόμη και αν ο Musk εξαγόραζε την πλατφόρμα και επανέφερε το λογαριασμό του, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιούσε τη δική του εφαρμογή που ονομάζεται Truth Social. Αν και αυτή κυκλοφόρησε στο κατάστημα εφαρμογών της Apple στα τέλη Φεβρουαρίου, αποδείχθηκε αρχικά προβληματική μέχρι προσφάτως που άρχισε να επιτρέπει την εγγραφή περισσότερων χρηστών.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο για τις δηλώσεις Musk από εκπρόσωπο του Donald Trump.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας: Patrick Pleul/ AP photo/picture alliance

Loader