Ο Επικεφαλής της BioNTech απαντά για την σημαντικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου

Ο Επικεφαλής της BioNTech απαντά για την σημαντικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου

Ο Ουγκούρ Σαχίν ξεκαθάρισε τα πράγματα

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος ο οποίος μολύνεται από τον ιο και είναι εμβολιασμένος, δεν νοσεί βαριά.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν. Η τρίτη δόση επισήμανε ότι είναι απαραίτητη για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. 

«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορωνοϊό», είπε ο Σαχίν στην Bild, προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης Δέλτα. 

Διάβασε Επίσης Για τους ανεμβολίαστους στον κλάδο της υγείας να μιλήσουμε κάποια στιγμή 

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας είπε επίσης,σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ότι όταν κάποιος μολυνθεί από κορωνοϊό και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά: «Έχουμε στα χέρια μας στοιχεία μελέτης που δείχνουν ότι μια αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού, μετά την πάροδο των έξι μηνών από τη δεύτερη δόση. Και αυτό ισχύει και για τη μετάλλαξη Δέλτα». 

 Για τον λόγο αυτό, όπως λέει, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως και την τρίτη δόση, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Πηγή

Loader