Ο εξ-πρινς Χάρι, δεν είχε άλλη επιλογή

Ο εξ-πρινς Χάρι, δεν είχε άλλη επιλογή

Έτσι είπε, ρίχνοντας επιπλέον μπηχτές

Δεν είχε άλλη επιλογή από το Megxit είπε στην τελευταία του ομιλία ο Χάρι και σημείωσε ότι ελπίζει να ζήσει με την οικογένειά του μία ειρηνική ζωή τονίζοντας ότι δεν επιθυμούσε την πλήρη παραίτηση τους από τα βασιλικά καθήκοντα αλλά δεν τους δόθηκε άλλη επιλογή, αφήνοντας υπόνοιες ότι επιθυμούσε μια ενδιάμεση λύση.

Η ομιλία διεξήχθει σε επίσημο ιδιωτικό δείπνο για το Sentebale, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που στηρίζει τους νέους που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον ιό HIV και το AIDS, το οποίο ο Χάρι ίδρυσε το 2006.

Σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα το σπίτι της οικογένειάς του ότι η απόφαση δεν πάρθηκε "ελαφρά την καρδία".

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Χάρι δήλωσε: «Φαντάζομαι ότι έχετε ακούσει ή διαβάσει όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Γι' αυτό, θέλω να ακούσετε την αλήθεια από μένα, τουλάχιστον όσα μπορώ να μοιραστώ μαζί σας - όχι ως πρίγκιπας, ή δούκας, αλλά ως Χάρι, ο ίδιος άνθρωπος που πολλοί από εσάς παρακολουθούσατε να μεγαλώνει εδώ και 35 χρόνια - αλλά με μια πιο καθαρή προοπτική».

Έπειτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την γιαγιά του, αποκαλώντας την «αρχηγό του» και πως ήταν «απίστευτα ευγνώμων» στην Αυτού Μεγαλειότητα και στην υπόλοιπη οικογένειά του για την υποστήριξή τους τόσο σε αυτόν όσο και στην Μέγκαν Μαρκλ.

Όλα αυτά έρχονται μετά τη δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ το βράδυ του Σαββάτου, που ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους βασιλικούς τους τίτλους, καθώς θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη Βόρεια Αμερική. Εκτός από την επιστροφή των 2,4 εκατομμυρίων λιρών που ξόδεψαν για την πλούσια ανακαίνιση της έπαυλης Φρόγκμορ, θα πληρώνουν ένα ενδεικτικό ενοίκιο -εκτιμάται περίπου στις 360.000 λίρες- για να διατηρήσουν το σπίτι τους στην Βρετανία.

Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε στο Σάντριγχαμ το Σάββατο, ορίζει πως το ζευγάρι, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ θα σταματήσει να εργάζεται για την βασιλική οικογένεια από την άνοιξη και δεν θα εκπληρώνει καθήκοντα για λογαριασμό της βασίλισσας Ελισάβετ – αποχωρώντας πλήρως από την βασιλική οικογένεια.

«Θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος άνθρωπος που αγαπά την χώρα του και αφιερώνει την ζωή του στην υποστήριξη των αιτιών, των φιλανθρωπικών και στρατιωτικών κοινοτήτων που είναι τόσο σημαντικά για μένα. Μου διδάξατε πολλά για την ζωή και αυτός ο ρόλος με έχει διδάξει περισσότερα για το τι είναι σωστό και δίκαιο, πράγματα που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ», συμπλήρωσε ο Χάρι στην ομιλία του. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Έχετε δίκαιο, ο Αβέρωφ θυμίζει τον Clooney

333

 

Loader