Ο Ιάπωνας που απογειώνει το «kyaraben»

Ο Ιάπωνας που απογειώνει το «kyaraben»

Καθημερινά φαγητά, έργα τέχνης 

Πώς ένας Ιάπωνας δημιουργεί εντυπωσιακά πιάτα που λυπάσαι να τα φας.

Ενας Ιάπωνας food artist απογειώνει τα πιάτα του σε έργα τέχνης που δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου.

Το παρατσούκλι του είναι Boc_Metal και στον λογαριασμό του στο Instagram μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα εντυπωσιακά πιάτα του που είναι πολύ πρωτότυπα. Ο Ιάπωνας food artist, ο οποίος ζει στην Οσάκα, κάνει το φαγητό να μοιάζει με έργο τέχνης.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η υπόθεση φαγητό έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Δεν περιορίζεται στην μαγειρική, τις περίτεχνες συνταγές και την μίξη πρώτων υλών, ούτε καν στον τρόπο μαγειρέματος. Οι chef και οι food stylists έχουν αναδείξει την επεξεργασία της τροφής σε μορφή τέχνης.

Ο Ιαπωνας food artist θα μπορούσαμε να πούμε πώς είναι ο απόλυτος master chef του «kyaraben», το οποίο είναι μία μέθοδος που έχουν επινοήσει οι γονείς στην Ιαπωνία για να κάνουν το φαγητό που παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο να μοιάζει πιο ελκυστικό. To «kyaraben» είναι με λίγα λόγια η τέχνη να διακοσμείς με «παιχνιδιάρικο» τρόπο τα φαγητά σου.  

Σε αυτή την τεχνική οι γονείς διακοσμούν κάθε γεύμα με τρόπο που να παραπέμπει σε χαρακτήρες cartoon, ζώα και φυτά. Αρχικά ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών στις υγιεινές τροφές, πλέον όμως το kyaraben είναι πολύ δημοφιλές.

Ο Ιάπωνας food artist έχει ταλέντο στο kyaraben και όταν λέμε ότι το φαγητό είναι τέχνη, αυτό εννούμε:

Πηγή

Loader