O Ιησούς Χριστός ανάμεσα στους διαδηλωτές της Λευκωσίας

O Ιησούς Χριστός ανάμεσα στους διαδηλωτές της Λευκωσίας

Έρχεται αντιμέτωπος με την αστυνομική βία

Νέος και ιδιαίτερα αιχμηρός πίνακας από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Γαβριήλ.

Τον Ιησού Χριστό να βρίσκεται ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Λευκωσίας κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αστυνομικής βίας συμπεριλαμβάνει στον νέο, αιχμηρό του πίνακα ο γνωστός πλέον εκπαιδευτικός και ζωγράφος, Γιώργος Γαβριήλ.

Ο κ. Γαβριήλ δημοσίευσε το νέο του έργο με τίτλο «Διαδηλωτές» πριν από λίγο. Στη ζωγραφιά, ο Χριστός βρίσκεται ανάμεσα στο ετερόκλητο πλήθος, δίπλα από γυναίκες, άντρες και παιδιά, διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών αποχρώσεων.

Απέναντι από το πλήθος, στέκονται πισώπλατα ένστολοι και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

Δείτε το ολοκληρωμένο:

fafafaf

fafafa

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής σχολείου και καθηγητής τέχνης, που μέσω της καυστικής του δουλειάς σχολιάζει πια αρκετά τακτικά την επικαιρότητα, είχε δημοσιεύσει ακόμη ένα έργο του, στο οποίο απεικονιζόταν η υπουργός Δικαιοσύνης, ντυμένη αστυνομικός και κρατώντας ασπίδα και γλομπ, να στέκεται πάνω από την 25χρονη Αναστασία, τη νεαρή διαδηλώτρια η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι όταν το υδροβόλο όχημα «Αίαντας» της Αστυνομίας της έριξε συμπιεσμένο νερό στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γαβριήλ είχε απασχολήσει έντονα την ειδησεογραφία το περασμένο φθινόπωρο, όταν μετά την... πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί για τα έργα τέχνης που δημοσίευσε, πυροδοτήθηκαν ισχυρές αντιδράσεις για την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας στη χώρα μας. 

Loader