Ο καφές μειώνει τις πιθανότητες θανάτου σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο καφές μειώνει τις πιθανότητες θανάτου σύμφωνα με νέα έρευνα

Η ποσότητα της ζάχαρης παίζει σημαντικό ρόλο

Νέα έρευνα αποκαλύπτει εάν ο καφές μειώνει τις πιθανότητες θανάτου αλλά και αν η ζάχαρη παίζει ρόλο σε αυτό.

Μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου έχουν όσοι πίνουν καφέ, με ή χωρίς ζάχαρη, όπως φάνηκε από νέα κινεζική έρευνα.

Το μεγαλύτερο όφελος έχουν όσοι καταναλώνουν 2,5 έως 4,5 καφέδες τη μέρα χωρίς ζάχαρη, οι οποίοι έχουν κατά μέσο όρο 29% μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου καφέ.

Η νέα έρευνα ενισχύει αυτή την άποψη, καθώς δείχνει ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ, ακόμη και με ζάχαρη, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ασχέτως από το είδος του καφέ.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", ανέλυσαν στοιχεία για 171.616 ανθρώπους με μέση ηλικία 56 ετών χωρίς καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο. Η μελέτη έγινε σε βάθος επτά ετών, στη διάρκεια των οποίων πέθαναν 3.177 άτομα.

Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με όσους δεν έπιναν ποτέ καφέ, όσοι έπιναν καφέ χωρίς ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό, είχαν τον μικρότερο κίνδυνο θανάτου τα επόμενα χρόνια. Μείωση κινδύνου, αν και μικρότερη, είχαν όσοι έβαζαν ζάχαρη στον καφέ τους και έπιναν 1,5 έως 3,5 καφέδες τη μέρα.

Διάβασε Επίσης: Η γαλλική, αστυνομική σειρά “The Perfect Mother” αξίζει μια θέση στη λίστα σου

Ο καθηγητής μεταβολικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Naveed Sattar, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα, προειδοποίησε πως τα ευρήματα - αν και ενδιαφέροντα - δεν ήταν ξεκάθαρα.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader